ANASAYFA / Genel / COŞKUYLA TAKSİM’DEYDİK
COŞKUYLA TAKSİM’DEYDİK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 02.05.2011 00:00

COŞKUYLA TAKSİM’DEYDİK

02.05.2011 00:00

Sendikamız Öz Orman-İş, Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikalarla birlikte, geçen sene olduğu gibi bu yıl da Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarına geniş ve etkin bir katılım gerçekleştirdi. Gerilimden uzak geçen 1 Mayıs, tüm emekçilerin ağız tadıyla bir bayram yaşamasına sahne oldu.

 

Genel Merkezimiz ile Şube Başkanlıklarımız ve Bölge Temsilciliklerimizin organizasyonuyla, Türkiye’nin dörtbir yanındaki orman işçileri toplu şekilde İstanbul’a intikal ederek, sabah erken saatlerde İnönü Stadı yanında tahsis edilen alanda toplandı. Coşkulu işçilerimiz, 1 Mayıs’ın ‘bayram ve şenlik’ anlamını ihmal etmeyerek, bekleme anlarında davul-zurna eşliğinde halay çekerek, 1 Mayıs kutlamalarına tam anlamıyla bir Anadolu havası kattı.

 

Orman işçilerinin de içinde yer aldığı onbinlerce Hak-İş üyesi, polis kontrol noktasından geçtikten sonra Taksim Meydanı’na ulaştı.

 

Taksim Meydanı’nda, tertip komitesi tarafından Hak-İş’e bağlı sendikalara tahsis edilen, kürsünün bulunduğu platform önündeki yerini alan orman işçileri, diğer kardeş sendikaların üyeleriyle birlikte, buradaki şenliğe, kendilerine yakışan vakar ve disiplin içinde; fakat büyük bir coşkuyla katıldı.

 

Hak-İş’e bağlı sendikalara üye işçilerimizin, kendi teşkilatlarına ait flama ve pankartların yanısıra, yüzlerce Türk Bayrağı da dalgalandırması, Taksim Meydanı’na ayrı bir renk ve güzellik kattı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni