ANASAYFA / Genel / GİMEP KURSİYERLERİ SAHA EĞİTİMİNDE
GİMEP KURSİYERLERİ SAHA EĞİTİMİNDE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 16.06.2011 00:00

GİMEP KURSİYERLERİ SAHA EĞİTİMİNDE

16.06.2011 00:00

Sendikamız tarafından yürütülen orman işçisi yetiştirme projesinde, kursiyerlerin teorik eğitimleri tamamlanarak, uygulamalı saha eğitimine geçildi.

 

Öz Orman-İş’in, Millî Eğitim Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve İŞKUR ile birlikte yürüttüğü AB destekli ‘Yenilikçi Meslekî Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme Projesi (GİMEP)’nde sona yaklaşılıyor. Sinop ve Kastamonu’da yürütülen proje çerçevesinde kursa alınan 130 kursiyer, 31 Mayıs 2011 itibarıyla, okulda yürütülen teorik ders programını başarıyla tamamladı.

 

Okul eğitiminin tamamlanmasının ardından, kursiyerlerin sahadaki uygulamalı eğitim programı başladı. 2011 yılı Temmuz ayı ortasına kadar sürmesi öngörülen saha eğitimleri, Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki orman mühendislerince verildi.

 

Kursiyerlerin okul eğitimi tamamlamasının ardından, 31 Mayıs 2011 tarihinde Kastamonu’nun Daday ilçesinde, ‘Orman İşçisi Yetiştirme Projesi İkinci Platform Toplantısı’ yapıldı. Toplantıda, kursiyerlerin teorik eğitim sürecinin değerlendirme yapıldı. Kursların verildiği Sinop Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cihat Sönmez ve Kastamonu Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Veli Kanko ile kurs hocaları, kursiyerlerin devam durumu ve eğitim süreciyle ilgili sunum yaparak, eğitimlerin son derece başarılı geçtiğini, bunun eğitimci olarak kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini, kursiyer tercihlerinin ne ölçüde isabetle yapıldığının süreç içinde daha iyi anlaşıldığını, seçilen kişilerin ormana ve ormancılığa yabancı olmadıklarının görüldüğünü ve bu durumun kursun başarısında önemli bir etken olduğunu vurguladılar.

 

Toplantıya katılan Orman Bölge Müdürlüğü temsilcileri de, yürütülen eğitimler sırasında, kurs için seçilen adayların ve uygulanan eğitim modüllerinin kendilerini ‘başarı’ konusunda son derece heyecanlandırdığını belirterek, kursun nihaî hedefi olan yüzde 20 istihdam hedefinin büyük ihtimalle çok daha yukarılara çekilmesinin sözkonusu olacağını ifade ettiler.

 

Uygulama eğitiminin ardından, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifikalar verilecek. Projenin uygulaması 12 Kasım 2011 tarihinde sona erecek. Kursu başarıyla tamamlayan adaylardan en az yüzde 20’si, Sinop ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde işe yerleştirilecek.

 

Diğer taraftan GİMEP Projesinin tüm eğitimleri tamamlandıktan sonra, ortaya çıkan bilgi ve dokümanlar Öz Orman-İş tarafından ‘Ormancılık Sektörü AB Uyum Kılavuzu’ adı altında temel metin haline getirilecek.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni