ANASAYFA / Genel / SAĞLIK RAPORU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
SAĞLIK RAPORU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.05.2012 00:00

SAĞLIK RAPORU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

22.05.2012 00:00

Öz Orman-İş’in girişimiyle, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilerimizin her yıl almak zorunda olduğu sağlık raporu parası sorunu ortadan kalktı. Rapor bedeli, bundan böyle işveren tarafından karşılanacak.

 

Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılan işçilerin, her yıl sağlık kontrolünden geçmesi ve rapor alması gerekiyor. Bazı orman işletmeleri, yönetmelikte sayılan sağlık kuruluşlarının raporunu yeterli görmeyip, işçilerden tam teşekküllü sağlık raporu istiyor. Orman işletmeleri bu raporların bedelini ödemediğinden, işçi bunu kendi cebinden ödüyordu.

 

Öz Orman-İş yönetimi, Orman Genel Müdürlüğü’ne 7 Mayıs 2012 tarihinde gönderdiği yazıyla, ilgili yasa ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde, rapor bedellerinin işçilere yüklenemeyeceği uyarısında bulunarak, durumun düzeltilmesini ve rapor bedellerinin işveren tarafından karşılanmasını istedi.

 

Orman Genel Müdürlüğü de, 22 Mayıs 2012 tarihinde 27 Orman Bölge Müdürlüğü ve 12 Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bir genelge göndererek, rapor paralarının işveren tarafından ödenmesi talimatını verdi. Dolayısıyla ağır ve tehlikeli işlerde çalışan orman işçileri, bundan böyle sağlık raporu için bedel ödemeyecek.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni