ANASAYFA / Genel / TİGEM’LER HIZ KAZANDI
TİGEM’LER HIZ KAZANDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.06.2012 00:00

TİGEM’LER HIZ KAZANDI

13.06.2012 00:00

Öz Orman-İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya’nın koordinasyonuyla örgütlenme çalışmaları devam eden Ceylanpınar’da, Genel Başkan Settar Aslan’ın son ziyaretinin ardından hız kazanan geçişlerle, işçilerin büyük çoğunluğu Öz Orman-İş üyesi oldu. Böylece Ceylanpınar TİGEM’deki örgütlenmede sona yaklaşıldı.

 

Karacabey TİGEM’de çalışan emekçilerin Öz Orman-İş’e üyeliği de büyük ölçüde tamamlandı.

 

KONYA TİGEM’LERİ

 

Bu arada, Konya’daki TİGEM çalışanlarının Öz Orman-İş’e geçişi de hız kazandı. Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Konya Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu ve Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya, Konya’daki Altınova ve Gözlü Tarım İşletmelerinde çalışan emekçilerle buluştu. Yaklaşık 100 tarım emekçisinin hazır bulunduğu toplantılarda Öz Orman-İş’in sendikacılık anlayışını anlatan Genel Sekreter Bayram Ayaz, “Öz Orman-İş olarak, Türkiye genelindeki TİGEM’lerde yüzde 50 üye sınırını çoktan geçmiş bulunuyoruz. Altınova’da da yarıdan fazla üye yapmış bulunuyoruz. Yetkiyi aldığımızda, Hak-İş/Öz Orman-İş’in imzalayacağı toplu iş sözleşmeleriyle, farkımızı ortaya koyacağız.” dedi.

 

Öz Orman-İş Konya Bölge Temsilcisi Ali Serin de, tarım emekçilerinin gözünden düşen rakip sendika temsilcilerinin, varsa yaptıkları hizmetleri anlatmak yerine, Öz Orman-İş’in ileri düzeydeki toplu sözleşmelerindeki bazı hükümleri çarpıtmak suretiyle işçileri aldatmaya çalıştığını, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

 

Toplantıda konuşan Öz Orman-İş Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya ise, Rakip sendika yöneticilerinin, Öz Orman-İş’in alacağı yetkiye itiraz ederek sözleşmeyi uzatma tehdidinde bulunduğunu hatırlatarak, “İtiraz etseler bile, 2 bin 500 kişinin yetki davası çok kısa bir sürede neticelenir. Ayrıca çerçeve protokolunu aynen uygulatırız ve tarım emekçisinin mağduriyetine izin vermeyiz.” şeklinde konuştu. Özkaya daha sonra, tarım emekçilerinin hukukî konulardaki çeşitli sorularını cevaplandırdı.

 

ADANA DA HIZ KAZANDI

 

Örgütlenme çalışmalarını Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Adana Şube Başkanı Şahin Cerit’in yürüttüğü Adana’daki TİGEM emekçilerinin Öz Orman-İş’e geçişleri de hızlandı. TİGEM emekçileriyle bir toplantı yapan Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, her işletmenin toplu iş sözleşmesinin bağımsız olarak yapıldığını hatırlatarak, “Kimse boş yere tezvirat yapmasın. TİGEM emekçilerinin mevcut haklarını çok daha ilerilere götüreceğiz.” diye konuştu.

 

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan teşkilat başkanları marifetiyle birer mesaj göndererek, Adana ve diğer TİGEM’lerden Öz Orman-İş’e geçen işçileri kutladı. Aslan, “Yiğit tarım emekçileri, haklarını kimin daha iyi koruyacağını görmüş ve doğru sendikayı tercih etmişlerdir. Hepsini teker teker kutluyorum. Önümüzdeki dönemlerde, onlar için en güzel toplu iş sözleşmelerini yapacağız.” dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni