ANASAYFA / Genel / BAKAN YARDIMCISI ARZU’YA ZİYARET
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.07.2012 00:00

BAKAN YARDIMCISI ARZU’YA ZİYARET

10.07.2012 00:00

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ile Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Ankara dışında olması dolayısıyla, ziyaretlerini Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’ya gerçekleştirdi.

Son derece sıcak ve samimi bir atmosferde geçen ziyaret sırasında, Bakan Yardımcılığı görevine gelmesinden dolayı Kutbettin Arzu’yu tebrik eden Orman-İş Genel Başkanı Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndaki sendikal örgütlenme sırasında yaşanan sıkıntıları da dile getirdi. Aslan, Öz Orman-İş’in tarım emekçilerinden büyük teveccüh gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Halihazırda TİGEM emekçilerimizin büyük çoğunluğu Öz Orman-İş’e üye olmuştur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatındaki emekçilerimiz de hızla Öz Orman-İş saflarında toplanmaktadır. Ancak karşı sendika, işçilerin bu geçişini durdurmak için baskı ve tehdit yöntemlerine başvurmaktadır. Ankara’daki Bakanlık Merkez Yerleşkesi başta olmak üzere, karşı sendika, işçilerin Öz Orman-İş’e geçişini engellemek için adeta terör estirmektedir.”

Settar Aslan, işçilerin özgür iradesine ve sendika değiştirme hürriyetine engel olunamayacağını da anlatarak, karşı sendikanın teşkilat içinde bu yöndeki taşkınlıklarına mani olunmasını istedi.