ANASAYFA / Genel / TARIM-İŞ OTELİNİ SATARAK KEPENK KAPATMAYA HAZIRLANIYOR
TARIM-İŞ OTELİNİ SATARAK KEPENK KAPATMAYA HAZIRLANIYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.07.2012 00:00

TARIM-İŞ OTELİNİ SATARAK KEPENK KAPATMAYA HAZIRLANIYOR

13.07.2012 00:00

Tarım emekçilerinin akın akın Öz Orman-İş’e katılmasıyla ne yapacağını şaşıran Tarım-İş Sendikası, işçilerin alınteriyle satın alınan Antalya’daki Elit Tarım Oteli’ni, 3 milyon TL gibi komik bir rakama elden çıkardı.

 

Arapsuyu Mahallesi, 3766 ada ve 16. Parselde, 1575 metrekare arsa üzerinde bulunan 5 katlı Elit Tarım Oteli, Antalya kent merkezindeki Konyaaltı Plajına sadece 300 metre mesafede yer alıyor. Deniz manzaralı otelde ayrıca kapalı ve açık restoranlar, yüzme havuzu ve toplantı salonu da bulunuyor.

 

TARIM EMEKÇİLERİ SORUYOR

 

Böyle bir otelin, üstelik bir kısmı vadeli olmak üzere, 3 milyon TL gibi bir fiyata satılmasını kuşkuyla karşılayan tarım emekçileri, şu sorulara cevap verilmesini bekliyor:

 

1- Antalya’nın göbeğindeki böylesine önemli bir tesis, asıl sahibi olan işçilere hizmet verebilecekken, neden apar-topar satılmasına ihtiyaç duyuldu? 13 bin işçiden her ay topladığınız aidatlar, Tarım-İş’e yetmiyor mu ki, eldeki malı-mülkü haraç mezat satıyorsunuz? Oteli satmak için, otelin gerçek sahibi olan biz üyelerin rızasını almanız gerekmez miydi?

 

2- Tapuda satış bedeli 3 milyon TL olarak gösterilen otelin gerçek satış bedeli kaç liradır? Antalya’nın göbeğindeki böylesine bir otelin sadece arsasının bile en az 5 milyon TL edeceğini, köşe başındaki emlakçi dahi bilir.

 

3- İşçiler olarak, otelin satışıyla ilgili şaibeler konusunda, yetkili kurullar ve makamları göreve davet ediyoruz.

 

4- Bu satış işleminin, tarım emekçilerinin sizi terk etmesiyle ilişkisi nedir?

 

5- Tabandaki bazı kendini bilmez yöneticilerin dile getirdiği, “Otelden gelen parayla, karşı sendikaya geçenleri satın alacağız.” lafı, genel merkezin görüşü müdür? Bu sözlerdeki gerçeklik payı nedir?

 

BİZ DE SORUYORUZ

 

Öz Orman-İş olarak biz de, Tarım-İş yönetimine şunu soruyoruz:

 

Siz, Tarım-İş’ten Öz Orman-İş’e geçen onurlu tarım emekçilerini parayla-pulla satın alabileceğinize gerçekten inanıyor musunuz? SİZ SENDİKACI MISINIZ, YOKSA İŞÇİ SİMSARI MISINIZ?

 

Tarım emekçileri, yıllardır sırtlarında yük olan köhne sendikacıları sırtından atmaya karar vermiştir. Buna parayla-pulla engel olamazsınız. Siz olsa olsa, üç-beş yandaşınız ve fedainizi satın alabilirsiniz.

 

Bundan böyle Tarım-İş yönetimi, ancak sendikaya ait malı-mülkü kelepir fiyata satarak kendini tasfiye edebilir; ama tarım emekçilerini artık oyalayamaz.

 

Anlaşılan o ki, Tarım-İş yolun sonunu geldiğini gördü ve elindeki malı-mülkü yok pahasına satarak, kepenk indirmeye hazırlanmaktadır.

 

Değerli tarım emekçilerine ise önerimiz şudur:

 

Sizlerin malı olan otelin haraç mezat satışını durdurmak için, Tarım-İş yöneticileri hakkında derhal suç duyurusunda bulunun.

 

ESKİ YÖNETİCİLERİ HAPİS YATMIŞTI

 

İşçinin parasına el uzatma konusunda, Tarım-İş’in mazisinde önemli bir sabıka bulunuyor. Tarım-İş’in eski Genel Başkanı ve Genel Mali Sekreteri, sendikanın paralarını zimmetine geçirmekle suçlanmış ve hapis yatmıştı.

 

Bu olayı hatırlayan tarım emekçileri, kendi mülkleri olan otelin, haraç mezat, yangından kaçırırcasına satılmasını da kuşkuyla karşılamaktadır.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni