ANASAYFA / Genel / ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASININ 2008 ANTALYA / SERİK YANGINI İLE İLGİLİ RAPORU BİZİ ÜZMÜŞTÜR
ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASININ 2008 ANTALYA / SERİK YANGINI İLE İLGİLİ RAPORU BİZİ ÜZMÜŞTÜR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.12.2009 00:00

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASININ 2008 ANTALYA / SERİK YANGINI İLE İLGİLİ RAPORU BİZİ ÜZMÜŞTÜR

01.12.2009 00:00

Çevre ve Orman Bakanlığımızda çalışan binlerce işçi adına talihsizlik ve üzüntü verici söylemler bulunmaktadır. Yangından yangına koşan uyumadan, dinlenmeden, insanüstü mücadele eden işçilerimizin kadro alması ve yaşlarının ilerlemelerinden bahsedilip eleştirilmesinden dolayı son derece üzüntü ve rahatsızlık duymaktayız.

Yıllardır Çevre ve Orman Bakanlığımızda geçici işçi olarak çalışan işçilerimiz senede 1 ay , 2 ay ve 3 ay gibi değişik sürelerde çalıştırılıp adeta (mezarda emeklilik) sloganına uygun şartlarda çalıştırılmaktaydı. Yıllar itibarı ile kısa süreler çalıştırdıkları içindir ki emekli olma yaşına geldikleri halde prim gün sayıları yeterli olmadığından emekli olamamışlardır.

Acaba kabahat kimde?

Gelen adam/ayları geri gönderen oda üyelerinize ne gibi telkinde bulundunuz?

Oysa ki ülkemizin değişik bölgelerinde çıkan orman yangınlarında ve arazöz ile yangına giderken kaza sonucu şehit olan birçok arkadaşımıza bir rahmet dilemek ve yakınlarına taziye dilemek çok mu zor du?

7 Gün 24 Saat esasına göre çalışan, gündüzleri ağır işlerde çalıştırılıp yangın çıktığı zaman yorgun bir şekilde yangın söndürmeye götüren oda üyelerinize diyecek sözünüz yok mu?

Yıllarca yangınlarla mücadele eden deneyimli arkadaşlarımız var. Anlaşılan kadro almasını hazmedemediğiniz beğenmediğiniz işçilerimiz birçok teknik elemanımız kadar tecrübe , deneyim , bilgi ve beceriye sahip olarak yangınla savaş etmektedir.

Hiç araştırdınız mı ? Kamu ve özel sektörde çalışan işçiler arasında Kurumumuzda çalışan yangına ilk müdahale ekipleri kadar tehlikeli, dağın başında, zor şartlarda ve de mesai saatleri uzun belirsiz olarak görev yapan başka bir kurum işçisi var mı?

Her türlü fedakârlığa rağmen takdir edilmeyi beklerken kadrolu olarak çalışmalarını hazmedememeyi açıkcası son derece onur kırıcı ve köleliğe özlem olduğunu düşünmekteyiz.

5620 sayılı kanuna göre 4.600 civarında kadro alabilecek işçi varken, bu sayının 13.500’e çıkartılmasına vesile olan Genel Müdür Sayın Osman Kahveci’ye işçilerimiz adına şükranlarımızı sunarız. Biz işçiler vefalı insanlarız. Aynı duyarlılığı Odanızdan da beklemek hakkımız diye düşünüyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığımız bünyesinde çalışan emeklilikleri geldiği halde 65 yaşını bekleyen birçok meslektaşınız var. Oysa ki Orman Fakültelerinden mezun olmuş, herhangi bir işe girememiş çok sayıda meslektaşınız var. Acaba bu meslektaşlarınız için ne gibi bir çalışmanız ve öneriniz var bilmek isteriz. Bundan sonra Odanızın düzenleyeceği faaliyetlerde işçilerimizin kamuoyu önünde rencide etmeyecek yapıcı bir tutum izlemenizi diliyor ve temenni ediyoruz.

ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni