ANASAYFA / Genel / ARAMIZA HOŞGELDİNİZ
ARAMIZA HOŞGELDİNİZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.09.2012 00:00

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ

05.09.2012 00:00

Törene Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ve Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin de katıldı.

 

Mersin’deki tören, 4 Eylül 2012 günü Kuyuluk Yangın Müdahale Merkezinde yapıldı. Tören alanında, orman işçilerinin astığı, ‘Sizinle gurur duyuyoruz, Sayın Genel Başkanımız Hoşgeldiniz’ pankartıyla karşılanan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, buradaki konuşmasında, törenin işçi-işveren-devlet temsilcilerini bir araya getirdiğini, bu birlikteliğin ülke sorunlarının çözümünde ‘özlenen bir tablo’ olduğunu söyledi.

 

Orman yangınlarıyla mücadelenin bir ‘savaş hali’ olduğunu anlatan Settar Aslan, yığınakta yapılan hatanın bedelinin ağır olduğunu belirterek, “Orman işçiliği gerçekten bir savaştır. Bu mücadelede aidiyet duygusu çok önemlidir. Seneye tekrar işe başlayıp başlamayacağını bilmeyen taşeron işçileriyle bu mücadeleyi yürütemezsiniz. Bizim işçilerimiz, yangın ihbarını aldığında, adeta kırmızı görmüş boğa gibi yangına saldırmakta; bazen kendi hayatlarını bile tehlikeye atarak hizmet vermektedir. “ dedi.

 

Orman işçilerinin yangınla mücadelesinin kamuoyunda yeterince anlaşılamadığını anlatan Aslan, “Çünkü bu emekçilerimiz, gözlerden uzakta hizmet veriyor. Bir yangın olduğunda, bizim işçilerimiz yolun ulaşmadığı dağ başlarında yangınla mücadele ederken, basın mensupları asfaltın kenarındaki belediye itfaiyesini görüyor ve yangını onların söndürdüğünü zannediyor.” diye konuştu.

 

Türkiye’nin yüzde 30’una yakınının orman olduğunu da hatırlatan Settar Aslan, bu ormanlar için hizmet üreten işçi sayısının yetersiz olduğunu da belirterek, “Ayrıca bu kadar büyük ormanlık alanı, geçici işçilerle koruyamazsınız. Orman Genel Müdürlüğümüz bu sene 5 bin yangın işçisi talep etmişti, ama maalesef Maliye Bakanlığı 2 bin civarında işçi için izin verdi. Maliye bürokrasisinin bu konuda biraz daha duyarlı ve anlayışlı olması gerekiyor.” dedi.

 

Törende; Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez ve Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de birer konuşma yaptı.

 

Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, orman yangınlarının engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine işaret ederek, hayata karşı olan sorumlulukların iyi bilinmesi gerektiğini anlattı.

 

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yangınların en önemli sebebinin ihmal ve tedbirsizlik olduğunun altını çizerek, ormanları korumada herkese sorumluluk düştüğünü bildirdi.

 

Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez de orman yangınlarında şimdiye kadar 130 şehit verildiğini, her yıl ortalama 2 bin 500 civarında orman yangını meydana geldiğini ifade ederek, “Hassas bir coğrafyada yer alan ülkemiz ormanlarını korunmak için araç filomuzu ve işçilerimizi her geçen gün güçlendiriyoruz. Teşkilatımızda toplam 22 bin 500 işçi çalışıyor. Bu sene 5 bin işçiye daha ihtiyacımız vardı, ancak Maliye Bakanlığımız 2 bin 250 işçi için izin verdi. En hassas bölgelere en üst düzeyde işçiyi aktardık.” diye konuştu.

Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Mersin Şube Başkanı Halil Aygün ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu törene, bölgedeki orman işletmelerinin yönetici personeli, kamu görevlileri ve orman işçileri de katıldı.

 

Törende, Genel Başkan Settar Aslan ve diğer protokol, eğitimlerini tamamlayıp işbaşı yapan yangın işçilerine sertifikalarını takdim etti.

 

Öte yandan, Mezitli ilçesinin Davultepe beldesinde inşa edilecek Mersin Yangın Yönetim Merkezi’nin temeli de, düzenlenen törenle, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez ve Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer tarafından atıldı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni