ANASAYFA / Genel / YALANLARI YÜZLERİNE PATLADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.09.2012 00:00

YALANLARI YÜZLERİNE PATLADI

19.09.2012 00:00

Ankara 13. İş Mahkemesi’nin, ‘İşkolu Tespit Davası’ndaki gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli karar açıklanmadan önce, sahada Öz Orman-İş ile mücadele edemeyen Tarım-İş ve Orman-İş, Bu kararla, ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASININ, YASA HÜKÜMLERİNE AYKIRI OLARAK KURULMUŞ OLDUĞU, KURULUŞUN YOK HÜKMÜNDE OLDUĞU kabul edilmiştir. yalanını yaymaya yeltenmişti.

Mahkemenin gerekçeli kararının açıklanmasıyla, bu iki köhne sendikanın yalanı yüzlerine patladı. Yağmur ve Damla isimli, fidan yetiştiren ve peyzaj işi yapan işyerleriyle ilgili gerekçeli karar; sadece ve sadece, bu işyerlerinin tarım-orman işkoluna girdiğine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın işkolu tespit kararının iptalinden ibarettir.

Gerekçeli karar henüz ortaya çıkmamışken, bu 2 sendikanın internet sitelerine koyduğu ve tarım-orman emekçileri arasında dedikodusunu yaymaya çalıştığı ‘Öz Orman-İş’in kuruluşunun yok hükmünde olduğu’ yalanı da ayan beyan ortaya çıkmış oldu. Çünkü karar gerekçesinin hiç bir yerinde böyle bir ifade veya çağrışım bulunmuyor. Kararın tam metni ilişiktedir. Kendisini yargı yerine koyarak ahkâm kesenler, bu kararla mahcup olmuştur. Varsa utanma duyguları, utanmaları gerekir.

Elbette, tarım-orman işkolunda olması gerektiğine inandığımız bu işyerlerinin başka bir işkoluna geçirilmesini kabul etmiyoruz. O yüzden mahkemenin bu kararını temyiz ediyoruz.

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu