ANASAYFA / Genel / MISIRLI TARIM EMEKÇİLERİYLE İŞBİRLİĞİ
MISIRLI TARIM EMEKÇİLERİYLE İŞBİRLİĞİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.01.2013 00:00

MISIRLI TARIM EMEKÇİLERİYLE İŞBİRLİĞİ

01.01.2013 00:00

Öz Orman-İş ile Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası arasında işbirliği başlatıldı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan başkanlığında bir heyet, Mısır Tarım,Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikasının (GTUWA) daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret etti. Genel Başkanla birlikte Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Dış İlişkiler Uzmanı Benül Topuzoğlu’nun yer aldığı heyetin Mısır ziyareti sırasında GTUWA’nın yanısıra, Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu ve Mısır Çalışma Bakanlığı da ziyaret edildi.

MISIR TARIM İŞÇİLERİSENDİKASI

Öz Orman-İş heyeti ilk olarak, GTUWA Genel Merkezinde,sendika Genel Başkanı Mohamed Said Murad ve yönetim kurulu üyeleriyle bir arayageldi. Görüşme sırasında Mohamed Said Murad, Türkiye ve Mısır’ın geçmişte kader birliği yaptığını, bugün de Türkiye’nin tecrübelerinin, Mısır’ın yaşadığı demokratik dönüşümde önemli bir örnek oluşturduğunu anlatarak, yaşanan süreçte emek örgütlerinin de işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan da, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Türkiye ile Mısır’ın, kökleri tarihe ve ortak medeniyete dayanan bir kardeşlik ilişkisine sahip olduğunu anlatarak, işçi örgütleri arasında sağlanacak işbirliğinin her iki ülkedeki emekçilerin yararına olacağını bildirdi.

Yapılan görüşmede, her iki ülkedeki sendikacılık modelleri hakkında karşılıklı bilgi verilerek, hangi alanlarda işbirliğine gidilebileceği müzakere edildi. Görüşmeler sonunda, Öz Orman-İş ile GTUWA arasında ‘İşbirliği Protokolu’ için mutabakat sağlandı. Önümüzdeki dönemde Ankara’da imzalanacak olan protokol her iki ülkedeki emekçilerin işbirliği ve dayanışmasını sağlamak adına, öncelikle karşılıklı deneyim paylaşımına yönelik olarak iki taraflı eğitim programları düzenlenmesini ve fikir alışverişi yapılmasını öngörüyor.

FEDERASYON ZİYARETİ

Öz Orman-İş heyeti, Mısır’daki ikinci ziyaretini Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu’na yaptı. Burada Federasyon Genel Başkanı Gebaly Mohamed başkanlığındaki heyetle yapılan görüşmede, karşılıklı olarak iyi niyet,işbirliği ve deneyimlerin paylaşılması niyeti dile getirildi. Genel Başkan Settar Aslan, sermayenin küreselleştiği bir dünyada, emeğin de küresel düzeyde dayanışma geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

ÇALIŞMA BAKANI KABULETTİ

Öz Orman-İş heyeti son ziyaretini, Mısır Çalışma Bakanı Khaled Alazhary’ye yaptı. Federasyon Başkanı Gebaly Mohamed’in girişimiyle gerçekleşen ziyaret sırasında, ev sahibi Bakan, Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu ve özellikle yaşanan süreçte iki ülke arasında yapılacak işbirliğinin çok daha büyük önem taşıdığını anlatarak, en kısa zamanda Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etmek istediğini söyledi.

Ziyareti kabul etme nezaketinden dolayı ev sahibi Çalışma Bakanı’na teşekkür eden Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan da, kardeş sendikalarla işbirliği başlatma amacıyla Mısır’a gerçekleştirdikleri ziyaretin son derece anlamlı ve yararlı olduğunu anlatarak, başlatılacak işbirliğinin her iki ülkeye ve emekçilerine hayırlı olması temennisini dile getirdi.

Ziyaretler sırasında Genel Başkan Settar Aslan muhataplarına Türkiye’den götürdüğü hediyeleri ve Öz Orman-İş rozetlerini takdim ederken, Mısırlı muhatapları da Aslan’a plaketler verdi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni