ANASAYFA / Genel / ORMAN İŞÇİSİNE SENDİKA GÜVENCESİ
ORMAN İŞÇİSİNE SENDİKA GÜVENCESİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 31.01.2013 00:00

ORMAN İŞÇİSİNE SENDİKA GÜVENCESİ

31.01.2013 00:00

Mersinli orman işçisi Rasim Budak, 16 Kasım 2012 tarihinde ve Adanalı orman işçisi Mehmet Işık 13 Ekim 2012 tarihinde geçirdikleri trafik kazalarında hayatını kaybetmişti. Tüm üyelerini grup ferdi kaza sigortası ile sigortalamış olan Öz Orman-İş Sendikası, merhum üyelerinin geride kalan emanetlerini, zor günlerinde yalnız bırakmadı. Sigorta bedeli olan 20’şer bin TL’nin çekleri, Mersin ve Adana’da düzenlenen törenlerle, merhum Rasim Budak’ın annesi Havva Budak ve merhum Mehmet Işık’ın eşi Hacer Işık’a, bizzat Genel Başkan Settar Aslan tarafından verildi.

Sigorta bedellerinin teslimi dolayısıyla Mersin ve Adana’da birer tören düzenlendi. Bu törenlerde konuşan Genel Başkan Settar Aslan, iş ve trafik kazalarının önlenemediğini, her yıl binlerce insanın iş ve trafik kazalarına kurban gittiğini anlatarak, “Daha güvenli bir yaşama ve çalışma ortamı oluşturmak için, elbette devletimizin,işverenlerimizin ve bizlerin yapması gereken çok şey bulunmaktadır. Alınacak çok sayıda önleyici tedbire ilave olarak, işçilerimizin trafik ve iş kazalarına karşı eğitilmeleri de önem taşımaktadır. Öz Orman-İş sendikası olarak, geride kalan 2 yıl içerisinde, binlerce üyemize ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim seminerleri verdik.” dedi.

Settar Aslan, her türlü tedbire rağmen meydana gelen kazalardan sonra da yapılması gerekenler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Vefat eden bir üyemizi geri getirmek mümkün değildir. Fakat, üyemizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak bizlerin elindedir. Öz Orman-İş Sendikası olarak bu amaçla, 28 bini aşkın üyemizin tamamını, Grup Ferdi Kaza Sigortası ile sigortaladık. Bu uygulamamız 2 yıldır devam ediyor. Tüm üyelerimizin sigorta primlerinin tamamını sendikamızın kasasından karşıladık. Bizim bir düsturumuz var ‘Üyemizin gülen yüzü, ağlayan gözü olmalıyız’... Bu söz Öz Orman-İş’in insana ve üyelerine bakışını en güzel şekilde özetlemiştir.”

Mersin’deki törende konuşan Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Öz Orman-İş’in tüm üyelerine kaza sigortası yaptırmasının çok önemli bir sendikacılık hizmeti olduğunu belirterek, Genel Başkan Settar Aslan’ı kutladı.

Adana’daki törende konuşan Büyükşehir Başkan Vekili Sıtkı Polat da, yaptığı hizmetlerden ve Adana’ya verdiği özel önemden dolayı Öz Orman-İş Sendikası’na teşekkür etti.

Törenlere Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Mersin Şube Başkanı Halil Aygün ve Adana Şube Başkanı Şahin Cerit ile şubelerin yönetim kurulu üyeleri ile Adana ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bürokratları,işletme müdürleri, kardeş sendikaların şube yöneticileri ve işçiler katıldı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni