ANASAYFA / Genel / CEYLANPINAR ŞUBE KONGREMİZ YAPILDI
CEYLANPINAR ŞUBE KONGREMİZ YAPILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.03.2013 00:00

CEYLANPINAR ŞUBE KONGREMİZ YAPILDI

05.03.2013 00:00

Öz Orman-İş Ceylanpınar Şubesi 1. Olağan Kongresi 3 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Daha önce ‘İlçe Temsilciliği’ olarak kurulan Öz Orman-İş Sendikası Ceylanpınar Teşkilatı, sendikamızın TİGEM’lerde yetki çoğunluğunu sağlamasının ardından, Genel Merkez Yönetim Kurulunun 13 Aralık 2012 tarihinde aldığı kararla ‘Şube’ye dönüştürülmüştü. 13 Ocak 2013 tarihinde, kayıtlı üyelerin tamamına yakınının katılımıyla yapılan delege seçimlerinin ardından, Öz Orman-İş Ceylanpınar Şubesi 1. Olağan Kongresi 3 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Ceylanpınar TİGEM Aile Lokalinde yapılan kongreye, Genel Başkan Settar Aslan, Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürü Tekin Ünal, Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Araştırma ve Mevzuat Sekreteri Mehmet Çelik, Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya, kongre delegeleri ile üye işçiler ve misafirler katıldı.

Genel Başkan Settar Aslan, kongredeki konuşmasında, delege seçimleri ve şube kongresinin son derece demokratik bir atmosferde gerçekleştirildiğini belirterek, bundan dolayı tüm üyelere teşekkür etti. TİGEM emekçilerinin, Öz Orman-İş çatısı altında toplanmak için büyük ve özverili bir mücadele sergilediğini anlatan Settar Aslan, mücadelenin bundan sonra, TİGEM emekçilerinin haklarını ve ekmeğini büyütmek için yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

“Bugünün dünyasında, hak arama mücadelesinin mihenk taşı; ‘Sendikal Birlik’ ve ‘Sendikal Bilinç’tir. Hak-İş camiamızın ve sendikamız Öz Orman-İş’in sendikacılıktaki başarısının sırrı budur. Öz Orman-İş; Genel Başkanından tabandaki üyesine kadar, bir bütündür. Tüm üyelerimiz, bu büyük camianın ayrılmaz parçalarıdır. Bizler, sendikacılığı bir ‘hizmet alanı’ olarak görmekteyiz. Üyelerimize vereceğimiz hizmeti, sadece toplu iş sözleşmesi yapmaktan ve bu sözleşmenin uygulanmasını takipten ibaret görmüyoruz. Bize göre, sendikaların sosyal ve kültürel işlevleri de olmalıdır. Yani sendikalar, üyelerine ‘hizmet’ etmelidir.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, TİGEM’lerdeki yetki çoğunluğu tespitini Öz Orman-İş’e verdiğini, ancak karşı sendikanın bu yetkiye mahkeme nezdinde itiraz ettiğini hatırlatan Genel Başkan Settar Aslan, bununla birlikte TİGEM işçilerinin toplu iş sözleşmesinin, Kamu Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünün imzalanmasına paralel şekilde ve geciktirilmeden imzalanacağını söyledi.

Kongreye katılan Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürü Tekin Ünal da, kongrenin işçilere, Ceylanpınar’a ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kongrede, yönetim organları için yapılan seçime tek listeyle gidildi. Şube Başkanlığına İbrahim Dondurmacı, Şube Sekreterliğine Mustafa Akgeyik ve Şube Mali Sekreterliğine Şehmus Kösen, Yönetim Kurulu yedek üyeliklere de Recep Mor, Fatih Özbek ve İsa Şeker seçildi. Denetim Kuruluna Recep Göllü, Halil Demirli ve Kenan Altınok, yedek üyeliklere de Halil Kaya, Mustafa Hakkı Şikak ve Mehmet Emin Delen seçildi. Disiplin Kurulu asıl üyeliklerine Mizgin Demir, Ali Yaşlı ve Fahrettin Beşkat; yedek üyeliklere ise Abdulkadir Uğur, Metin İdoğ ve Ahmet Bakır seçilirken; Üst Kurul Delegeleri de Hüseyin Altuğ, Yılmaz Dal, Recep Kavaklı, Abdulkerim Yabaş, Hacı Ağan, Aslan Çuvanlıoğlu, Salih Altunkalem ve İbrahim Halil Akbulut’tan oluştu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni