ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN-İŞ KÜRESELLEŞİYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.03.2013 00:00

ÖZ ORMAN-İŞ KÜRESELLEŞİYOR

05.03.2013 00:00

Sendikamız Öz Orman-İş, sendikacılığı küresel düzeye çıkarma yolunda önemli bir adım daha atarak, kardeş ülke Azerbaycan’daki muadilimiz olan Tabii Servetler ve Ekoloji İşçileri Hemkarlar Sendikası (EKO-İŞ) ile işbirliği anlaşması imzaladı.

2012’nin son haftalarında Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası ile işbirliği çalışmalarını başlatan Öz Orman-İş, uluslararası ilişkilerinde önemli bir adım daha atarak, Azerbaycan’daki dengimiz olan sendikayla ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Daha önce Hak-İş kuruluş yıldönümünde 2012’de düzenlenen uluslararası toplantıya katılmak üzere Ankara’ya gelen Azerbaycan Tabii Servetler ve Ekoloji İşçileri Hemkarlar Sendikası yöneticilerinin Öz Orman-İş’i ziyareti sırasında, ikili ilişki başlatmak üzere mutabakat sağlanmıştı.

Bu mutabakat çerçevesinde hazırlanan sözkonusu anlaşma, EKO-İŞ’in daveti üzerine, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Sekreter Bayram Ayaz ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik’in Azerbaycan’a gerçekleştirdiği seyahat sırasında Genel Başkanlar Settar Aslan ve Telman Quliyev tarafından 4 Şubat 2013 tarihinde imza altına alındı.

İmzalanan işbirliği anlaşması, Öz Orman-İş ile EKO-İŞ arasında; dünyadaki değişim sürecini de dikkate alarak, işçi haklarının özgürlükler temelinde gelişmesinin önünü açacak ‘küresel bir sendikacılık anlayışının tesis edilmesi’ hedefini gözeterek, bilgi ve deneyim paylaşımını ve buna yönelik eğitim çalışmalarını öngörüyor.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, daha önce Mısır ile ikili işbirliği protokolü imzalanması konusunda çalışma başlatıldığını ve protokolün 25 Mart 2013 tarihinde Ankara’da imzalanacağını hatırlatarak, karşılıklı işbirliği konusunda Uganda, Arnavutluk, Belarus ve Tayvan’daki muadil sendikalarla da temasların sürdüğünü bildirdi.