ANASAYFA / Genel / BM ORMAN FORUMU İSTANBUL’DA YAPILDI
BM ORMAN FORUMU İSTANBUL’DA YAPILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.04.2013 00:00

BM ORMAN FORUMU İSTANBUL’DA YAPILDI

19.04.2013 00:00

Birleşmiş Milletler Orman Forumu’nun 10. Oturumu, 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında,İstanbul’da yapıldı. 2 yılda bir gerçekleştirilen ve daha önceki 9 oturumu New York’ta yapılan Orman Forumu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 9.Oturumdaki girişimleri neticesinde, ilk defa başka bir ülkede ve şehirde gerçekleştirildi.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ve açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı BM Orman Forumu 10. Oturumuna, Madagaskar Başbakanı Ömer Beriziky ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon başta olmak üzere, 133 ülkeden 2000 dolayında bakan, bakan yardımcısı, bürokrat ve sivil toplum temsilcisi delege katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile BM Orman Forumu Başkanı Jan McAlpine’in ‘eşbaşkanlığını’ yaptığı ve ‘Ormancılık ve Ekonomik Kalkınma’konusunun temel alındığı Orman Forumu 10. Oturumunda Ormanların Korunması,Sürdürülebilir Orman Ekonomisi, Orman Ekonomisinin Sosyal ve Çevresel Gelişmeye Katkısı, Ulusal Ormancılık Programları ve Ormanların Kent Hayatına Katkıları gibi konu başlıkları üzerinde çeşitli görüşler dile getirilerek, ortak çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni