ANASAYFA / Genel / İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİNİ GECİKTİRMEYİN
İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİNİ GECİKTİRMEYİN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.04.2013 00:00

İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİNİ GECİKTİRMEYİN

29.04.2013 00:00

Öz Orman-İş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi sürecini hızlandırmak amacıyla yetki tespiti için başvurmuş, ancak Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı, Öz Orman-İş’in yeterli üye çoğunluğu olmadığını bildirmişti. Bunun üzerine dava açan Öz Orman-İş, mahkeme sürecinde Tarım-İş’in çoğunluğu bulunduğu ortaya çıkınca, 6 Mart 2013 tarihinde itirazını geri çekerek davayı düşürmüştü.

Bu gelişmenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,18 Nisan 2013 tarihli yetki tespiti yazısıyla, Tarım Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında üye çoğunluğunun Tarım-İş Sendikası’nda olduğunu bildirdi.

Böylece Tarım Bakanlığı teşkilatında çalışan 10 bin 271 emekçinin toplu iş sözleşmesi için bir engel kalmadı. Tarım-İş Sendikası’nın bir an önce toplu iş sözleşmesi masasına oturarak, işçilerin sözleşmesini geciktirmeden yapması gerekiyor.

Öte yandan, TİGEM toplu iş sözleşmesi için Öz Orman-İş’e ait yetki tespitine karşı Tarım-İş’in açtığı itiraz tavası devam ediyor. Gelinen noktada, Tarım-İş’in de TİGEM yetki tespitine yaptığı itirazı geri çekmesi ve toplu sözleşme önündeki engeli kaldırması gerekiyor.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni