ANASAYFA / Genel / BWI ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURDUK
BWI ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURDUK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.05.2013 00:00

BWI ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURDUK

20.05.2013 00:00

Öz Orman-İş, 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Birleşmiş Milletler Orman Forumu 10. Oturumu sırasında, forum için daimi delegelik talebinde bulunmuştu. Forum Başkanı Bayan Jan McAlpine ile yapılan özel görüşmede, daimi delegelik için yol haritası belirlenmişti.

Bu çerçevede, Genel Başkan Settar Aslan,14 Mayıs 2013 tarihinde, İsviçre’nin Cenevre kentindeki Uluslararası Ağaç, Orman ve Yapı İşçileri Federasyonu (BWI) Genel Merkezini ziyaret ederek, Genel Sekreter Marion Hellmann ile bir görüşme yaptı. Aslan, görüşme sırasında Öz Orman-İş Sendikası ve üye işçilerin genel durumu hakkında bilgi aktararak, Türkiye’de kitarım-orman emekçilerinin sorunlarını uluslararası düzeyde dile getirmek ve haklarını savunmak amacıyla, BWI’ye üye olma talebini iletti. Aslan, ayrıca, Öz Orman-İş ve bağlı bulunduğu Hak-İş Konfederasyonu’nun, küresel sendikacılığa bakışı, uluslararası emek dayanışmasına verdiği önem ve Türkiye’de işçi hakları için yürütülen mücadele konusunda BWI yetkililerine bilgi aktardı.

BWI Genel Sekreteri Hellmann, Öz Orman-İş’in üyeliğinden memnuniyet duyacaklarını belirterek, üyelik için izlenmesi gereken süreçler hakkında Genel Başkan Aslan’ı bilgilendirdi. Hellmann, Türkiye’deki çalışma hayatına ve işçi haklarına ilişkin gelişmelerden daha fazla haberdar olmak istediklerini, bulunduğu işkolunun en güçlü sendikası olan Öz Orman-İş’in, bu anlamda önemli bir rol oynayabileceğini sözlerine ekledi.

Öz Orman-İş Sendikası, BWI yetkilileriyle mutabık kalınan şekilde, Federasyona üyelik başvurusunu gerçekleştirdi. BWI Yönetim Kurulu, bu başvuruyu değerlendirdikten sonra,önümüzdeki aylarda Öz Orman-İş’in üyeliğiyle ilgili kararını verecek.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni