ANASAYFA / Genel / DALAMAN TİGEM ÇALIŞANI MERHUM ÜYEMİZE SİGORTA ÖDEMESİ
DALAMAN TİGEM ÇALIŞANI MERHUM ÜYEMİZE SİGORTA ÖDEMESİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.06.2013 00:00

DALAMAN TİGEM ÇALIŞANI MERHUM ÜYEMİZE SİGORTA ÖDEMESİ

08.06.2013 00:00

Dalaman TİGEM İşletmesinde çalışan üyemiz Rasim Özmen, 17 Nisan 2013 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etmişti. Orman Teşkilatındakiüyeleri tüm gibi, Tarım Teşkilatındaki bütün üyelerini de Grup Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalamış olan Öz Orman-İş Sendikası, merhum Rasim Özmen’in emanetlerini de yalnız bırakmadı. Özmen’e yapılan sigortadan dolayı, 20 bin TL’lik tazminat, mirasçıları olan eşine ve iki evladına ödendi.

Sigorta bedelinin ödenmesi dolayısıyla, Dalaman’da bir tören düzenlendi. Törende konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, trafik ve iş kazalarının ağır sonuçlarına dikkat çekerek,şunları söyledi:

“Maalesef bu konuda çıkarılan yasalar ve alınan tedbirler de tam olarak işe yaramıyor. Her yıl binlerce canımızı, trafik ve iş kazaları sonucunda yitiriyoruz. Teröre kurban verdiğimiz birkaç yüz şehidimiz canımızı fena halde acıtırken, trafik ve iş kazalarına verdiğimiz binlerce kurban sanki canımızı acıtmıyor gibi. Oysa acıtmalı...  Bu konudaki hassasiyetimizi daha diri tutmamız gerektiğine inanıyorum.”

Settar Aslan, daha güvenli bir yaşama ve çalışma ortamı oluşturmak için devletin, işverenlerin ve sendikaların yapması gereken çok şey olduğuna dikkat çekerek, “Alınacak önleyici tedbirlere ilave olarak, işçilerimizin trafik ve iş kazalarına karşı eğitilmeleri de büyük önem taşımaktadır. Öz Orman-İş camiası olarak, bu konuda çok büyük bir hassasiyet göstermekteyiz. Geride kalan 3 yıl içerisinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki işyerlerinde çalışan binlerce üyemize, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim seminerleri verdik. Amacımız tüm üyelerimizi, iş ve trafik kazalarına karşı olabildiğince eğitimli ve donanımlı kılmaktır.” dedi.

Genel Başkan Aslan, alınan tedbirlere rağmen yitirilen canların geride kalan emanetlerine sahip çıkmak gerektiğini de hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Öz Orman-İş Sendikası olarak, bu bilinçle, 28 bini aşkın üyemizin tamamını, geride kalan 2 yılı aşkın süredir Grup Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalıyoruz. Başlangıçta birçok üyemiz, (Acaba sigorta primleri bizim maaşımızdan mı kesilecek?) kaygısıyla, gerekli kimlik bilgilerini vermek istemedi. Buna rağmen biz onları sigortaladık. Tüm üyelerimizin sigorta primlerini sendikamızın kasasından karşılıyoruz. O üyelerimizden biri de,merhum Rasim Özmen kardeşimizdi. Öz Orman-İş ailesi olarak, bizim bir düsturumuz var: ‘Üyemizin gülen yüzü,ağlayan gözü olmalıyız’... Bu söz Öz Orman-İş’in üyelerine verdiği değeri en güzel şekilde özetlemektedir.”

Törendeki konuşmaların ardından Genel Başkan Settar Aslan, merhum Rasim Özmen’in 20 bin liralık sigorta bedelini, mirasçıları olan eşi Meryem Özmen ve oğulları Hüseyin ve Emre’ye verdi.

Törene Öz Orman-İş Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Orman Eski Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Dalaman Garnizon Komutanı  Albay Murat Selçuk Çol, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Dalaman TİGEM İşletmesi Müdürü Şefaattin Zeybek, Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin, AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Onur Tugut, MHP Dalaman İlçe Başkanı Bayram Altın, Öz Orman-İş Muğla Şube Başkanı Bilal Güçlü ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Dalaman TİGEM ve Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan üyelerimiz ile merhum Rasim Özmen’in yakınları katıldı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni