ANASAYFA / Genel / TİGEM’DE BİLİRKİŞİ RAPORU ÖZ ORMAN-İŞ DEDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.11.2013 00:00

TİGEM’DE BİLİRKİŞİ RAPORU ÖZ ORMAN-İŞ DEDİ

29.11.2013 00:00

TİGEM işletmelerinde çalışan tarım emekçilerimizin toplu iş sözleşme yetkisi için, Öz Orman-İş 3 Eylül 2012’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmuştu. Bakanlık, 31 Aralık 2012 tarihli tespitiyle,çoğunluğun 1503 üye ile Öz Orman-İş’e ait olduğunu belirlemişti.

Tarım-İş Sendikası, Bakanlığın bu tespiti aleyhine 10 Ocak 2013 tarihinde dava açmıştı. Ankara 6. İş Mahkemesi’ndeki davanın son duruşması 6 Kasım 2013 tarihinde yapıldı ve daha önce evrak eksikliğinden dolayı bilirkişiden dönen dosya yeniden bilirkişiye gönderildi.

Bilirkişi heyeti, kısa bir süre içinde evrakları inceleyerek, raporunu 25 Kasım 2013 tarihi itibarıyla mahkemeye sundu.Bilirkişiler, TİGEM’lerde çalışan toplam 2478 işçinin 1526’sının Öz Orman-İş’e üye olduğunu ve 946 işçinin Tarım-İş üyesi bulunduğunu belirleyerek,raporlarında, “Toplu iş sözleşmesi yapılabilmesi için yasanın aradığı çoğunluğun Öz Orman-İş Sendikası’nda olduğu kanaatine varılmıştır.” dedi.

Ankara 6. İş Mahkemesi’ndeki davanın önümüzdeki ilk duruşması 23 Aralık 2013 tarihinde yapılacak.