ANASAYFA / Genel / KADIN ÜYELERİMİZ, ‘KADIN EMEĞİ’ İÇİN BULUŞTU
KADIN ÜYELERİMİZ, ‘KADIN EMEĞİ’ İÇİN BULUŞTU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.03.2014 00:00

KADIN ÜYELERİMİZ, ‘KADIN EMEĞİ’ İÇİN BULUŞTU

08.03.2014 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da ‘temalı’ bir kadın buluşmasıyla kutladı. Türkiye’nin her kentinden gelerek Ankara’da buluşan yüzlerce Hak-İş üyesi kadın, ‘3. Kadın Emeği Buluşması’ kapsamında bir araya geldi.

Hak-İş’in geleneksel olarak kutladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında, bu yıl ‘Kadın Emeği Buluşması’nın üçüncüsü gerçekleştirildi. Hak-İş ve bağlı sendikaların Dünya Kadınlar Günü kutlamasının açılış bölümünde, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TBMM İdare Amiri,  Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu ile AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpari birer konuşma yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından, KAYÇAD Yönetim Kurulu Üyesi, Sosyal Güvenlik Uzmanı Hicran Atatanır ‘Çalışma Hayatında ve Sendikalarda Kadının Durumu ve Son Yasal Düzenlemeler’ konulu bir sunum yaptı.

Hak-İş 3. Kadın Emeği Buluşması’nın öğleden sonraki bölümünde, Hak-İş’e bağlı sendikalardaki kadın üyeleri temsilen 81 ilden gelen kadın delegelerin katıldığı, ‘Hak-İş Kadın Stratejisi Geliştirme Çalıştayı’ yapıldı. Moderatörlüğünü Hak-İş Uzmanı Şahin Serim ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Gizem Yaşar’ın yaptığı çalıştayda, kadın çalışanların işyerlerinde karşı karşıya bulunduğu sorunlar ve bunlara yönelik çözüm teklifleri tartışıldı.

Hak-İş’in ortak programının ardından, Öz Orman-İş üyesi kadın işçi temsilcileri, sendika Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Settar Aslan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, Genel Başkan Settar Aslan, Orman Teşkilatı ve TİGEM toplu iş sözleşmesi müzakereleri başta olmak üzere, Öz Orman-İş’in sendikal çalışmaları hakkında kadın temsilcileri bilgilendirdi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni