ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ İL TEMSİLCİLERİ ANKARA’DA TOPLANTI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 21.04.2014 00:00

HAK-İŞ İL TEMSİLCİLERİ ANKARA’DA TOPLANTI

21.04.2014 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş’in 81 ildeki İl Temsilcileri ve İl İstihdam ve Meslek Edindirme Kurulu üyeleri, başta 1 Mayıs kutlama programı olmak üzere, çeşitli konuları içeren ‘Hak-İş Kurumsal Gelişim Eğitim Programı’ çalıştayları için Ankara’da toplandı.

21-22 Nisan 2014 tarihlerinde yapılan toplantılar, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Arslan’dan sonra, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu Hak-İş İl Temsilcilerine hitap etti.Daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Dr. Mehmet Selim Bağlı bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından, eğitim programının ‘Yerelden Merkeze Kurumsal Gelişim’konulu çalıştaylar bölümüne geçildi. Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan tarafından moderatörlüğü yapılan birinci çalıştayda İŞKUR İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Abdullah Taşaltın ‘İŞKUR Faaliyetlerinde Yaşanan Gelişmeler’ve SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç da ‘Sosyal Güvenlik Alanındaki Gelişmeler’ konulu birer sunum yaptı.Sunumların ardından, her iki bürokrat, Hak-İş İl Temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

Kurumsal Gelişim Eğitim Programının ikinci çalıştayının moderatörlüğünü,Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin yürüttü. Çalıştayda Hak-İş İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi Başkanı Sebahattin Korkmaz ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatındaki Gelişmeler’ ve Çalışma Genel Müdürlüğü Sendika Üyeliği ve İşkolları Daire Başkanı Hicret Bozoklu ‘E-Devlet Üzerinden Sendika Üyeliği’konulu birer sunum yaptı. Bu bölümde, Öz Orman-İş Hukuk Müşavirleri Muharrem Özkaya ve Semih Temiz de, sunum sahipleriyle birlikte, Hak-İş İl Temsilcilerinin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay’ın moderatör olduğu üçüncü çalıştayda, Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, ‘Hak-İş Örgütlenme Çalışmaları ve Yeni Dönem Politikaları’ konulu bir sunum yaptı.

Hak-İş İl Temsilcileri Eğitim Programının ikinci gününde de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programı ile Hak-İş Kadın Çalışmaları, MEYEB Proje Çalışmaları, Sosyal Medya ve Etkin Sendikal İletişim ve Etkili İletişim Teknikleri konularında çalıştaylar yapıldı.