ANASAYFA / Genel / KAYSERİ 1 MAYIS’LA COŞTU
KAYSERİ 1 MAYIS’LA COŞTU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.05.2014 00:00

KAYSERİ 1 MAYIS’LA COŞTU

01.05.2014 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş’in, 1 Mayıs’ı her yıl başka bir şehirde kutlama yönünde aldığı karar doğrultusunda, bu seneki 1 Mayıs kutlamalarını Kayseri’de gerçekleştirdik. Farklı şehirlerdeki işletmelerde çalışan çok sayıda Öz Orman-İş üyesi emekçimiz, otobüslerle Kayseri’ye gelerek,Hak-İş’e bağlı diğer sendikalara üye kardeş emekçilerle birlikte 1 Mayıs coşkusunu yaşadı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce emekçi,barış ve huzur içinde, türkülerle ve halaylarla, 1 Mayısı bayram havasında kutladı. Kutlama programında çok sayıda halk oyunları ile mehter ekibi gösterisi ve âşık atışmaları da yaşanırken, meydanı dolduran emekçileri selamlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki büyük alkış aldı.

1 Mayıs duasının yapılması ve 1 Mayıs bildirisinin okunmasının ardından, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan meydandaki emekçilere hitap etti. Aslan’ın konuşmasının ardından, meydandaki emekçiler bir süre daha türküler eşliğinde halay çekti.

Kayseri’deki 1 Mayıs kutlamalarına, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, Öz Orman-İş Şube Başkanları ve Genel Merkez uzmanları ile çok sayıda üye işçi katıldı.

Bu arada, mitinge katılmak üzere Kocaeli’den gelmekte olan ve Hizmet-İş üyesi emekçileri taşıyan otobüsün Kırşehir’in Mucur ilçesi yakınlarında kaza yapması ve çok sayıda emekçinin yaralanması, 1 Mayıs kutlamalarına hüzün gölgesi düşürdü.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni