ANASAYFA / Genel / ILO’DAN HAK-İŞ’E TAZİYE ZİYARETİ
ILO’DAN HAK-İŞ’E TAZİYE ZİYARETİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.05.2014 00:00

ILO’DAN HAK-İŞ’E TAZİYE ZİYARETİ

22.05.2014 00:00

ILO Genel Sekreteri Guy Ryder adına, Soma’daki maden şehidi işçiler için taziye dileklerini iletmek üzere bir heyet Hak-İş’i ziyaret etti. Avrupa Bölge Direktör Vekili Rie Vejs başkanlığındaki ILO heyeti, Hak-İş Genel Başkan Vekili ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan tarafından kabul edildi.

Soma’daki faciayı bir felaket olarak nitelendiren Rie Vejs,olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, Türkiye’ye ve Hak-İş camiasına başsağlığı diledi.

Hak-İş Genel Başkan Vekili Settar Aslan da, çalışma hayatındaki düzenin ‘insan merkezli’ olarak kurulması ve iş güvenliği ve sağlığı tedbirlerinin yeterli düzeye getirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu çerçevede, Madenlerde Güvenlik ve Sağlık konulu 176 Sayılı ILO sözleşmesinin Türkiye tarafından biran önce onaylanması ve gereklerinin yerine getirilmesi için, sendikaların Hükumet üzerinde baskı oluşturması yerinde olacaktır.” dedi.

İşçilerinin sendika çatısı altında örgütlenmesinin, aynı zamanda gelişmiş demokrasinin göstergesi olduğunu da ifade eden Settar Aslan, “Örgütlülüğün en büyük engeli olan taşeron sistemi, kabul edilemez bir uygulama haline gelmiştir. Bu duruma derhal son verilmelidir. Ayrıca kamu ve özel sektördeki tüm işçiler kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Sendikalar, hem iş sağlığı ve güvenliğinin, hem de gelir adaletinin en önemli güvencesidir. Bu yüzden, tüm işçilerin sendikalı olmasını sağlayacak yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.” şeklinde konuştu.

ILO Genel Sekreteri Guy Ryder’in, Hak-İş’e gönderdiği taziye mesajı şöyle:

“Türkiye’de çok sayıda maden işçisinin ölümünden dolayı derin üzüntü içerisindeyim. ILO adına, ölen maden işçilerinin ailelerine yürekten başsağlığı dileklerimi sunmak isterim.

Kalbimiz, aynı zamanda bu faciada yaralanan işçilerin yanındadır. İnanıyoruz ki ihtiyaç duydukları tüm yardımlar kendilerine ulaşacaktır. Kurtarma operasyonlarına katılan kişilere, aynı zamanda destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Bu trajedi, madencilik sektöründe  iş sağlığı ve güvenliğinin son derece önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

ILO, uluslararası standartlar doğrultusunda, işçilere iş sağlığı ve güvenliği sağlamak ve meydana gelebilecek kazaları önlemek için destek vermeye her zaman hazırdır.”

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni