ANASAYFA / Genel / MAKEDON SENDİKACILAR ÖZ ORMAN-İŞ’İ ZİYARET ETTİ
MAKEDON SENDİKACILAR ÖZ ORMAN-İŞ’İ ZİYARET ETTİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 23.05.2014 00:00

MAKEDON SENDİKACILAR ÖZ ORMAN-İŞ’İ ZİYARET ETTİ

23.05.2014 00:00

Makedonya Bağımsız Enerji, Maden ve Endüstri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Dimche Damchevski ve Genel Sekreter Toni Nedelkova, Hak-İş Genel Başkan Vekili ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan’ı ziyaret etti. Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat İnanç’ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuk heyet, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden emekçilerimiz için Hak-İş camiasına ve Türk emekçilere taziyede bulundu.

Konuk sendika Genel Başkanı Dimche Damchevski, hem kendi sendikasının, hem de Bulgaristan Maden İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Vladimir Topalov’un taziye mektuplarını Settar Aslan’a sundu.

Her iki kardeş sendikanın mektuplarında, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 emekçinin yakınlarına, Hak-İş’e ve tüm emek camiasına başsağlığı dilenerek, şu görüşler dile getirildi:

“Madencilik mesleğinin dünyada en tehlikeli, en riskli ve en zor meslek olduğunu biliyoruz. Ancak bizim çalışmamız olmazsa, insanlığın ilerlemesinin mümkün olmayacağını da biliyoruz. Meslektaşlarımız çok erken aramızdan ayrıldı, ancak sonsuza dek bizim kalbimizde yaşayacak. İş sağlığı güvenliği koşullarını yerine getirmek bizim en önemli amacımız. Sendikacılar olarak, işverenlerin bu kurallarıçiğnemesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü maalesef bunun bedeli insan hayatı oluyor. Sendika olarak, yalnızca ülkelerimizde değil, tüm dünyada bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için iş sağlığı ve güvenliği sağlanmasına koşulsuz destek vereceğimizi ve bu trajediyi her zaman anarak, işçi haklarını savunmak üzere güç ve motivasyonla çabalayacağımızı bildiririz.”

Kardeş sendikaların taziyelerini Hak-İş adına kabul eden Genel Başkan Vekili Settar Aslan da, Soma’daki facianın dünya çapında yankı bulduğunu ve birçok ülkedeki dost ve kardeş sendikaların, Türk emekçilerin acısını paylaştığını belirterek, bunun tüm dünyadaki emek dayanışması adına anlamlı olduğunu söyledi. Aslan, başta madenler olmak üzere, tüm işyerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin en üst düzeye çıkarılması ve buna yönelik olarak Türkiye’nin, Madenlerde Güvenlik ve Sağlıkla ilgili 176 Sayılı ILO Sözleşmesini onaylayarak hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni