ANASAYFA / Genel / ORMAN TEŞKİLATI SÖZLEŞMEMİZDE ANLAŞMA SAĞLANDI
ORMAN TEŞKİLATI SÖZLEŞMEMİZDE ANLAŞMA SAĞLANDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.06.2014 00:00

ORMAN TEŞKİLATI SÖZLEŞMEMİZDE ANLAŞMA SAĞLANDI

19.06.2014 00:00

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 25 bin işçinin toplu iş sözleşmesi üzerinde, Öz Orman-İş ile Kamu İşveren Sendikası TÜHİS arasında anlaşmaya varıldı.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sözleşme mutabakatının ayrıntıları, şube ve bölge başkanlarımız tarafından üyelerimize izah edilecektir. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğümüz de önümüzdeki günlerde Toplu Sözleşme Uygulama Talimatını işletmelere gönderecektir.” dedi.

Genel Başkan Aslan, Orman Teşkilatı TİS mutabakatının tüm üyelere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek, TİGEM’de çalışan 2.500 üyenin 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin de devam ettiğini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını umduğunu söyledi.

1 Ocak 213 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasını kapsayan ve 25 bin orman işçisini ilgilendiren 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin müzakereleri, işyerlerinde hiç üyesi kalmamış olan T. Orman-İş’in açmış olduğu haksız dava nedeniyle 14 ay gecikmeli olarak başlamıştı. İlk oturumu 24 Şubat 2014 tarihinde yapılan TİS müzakereleri, yaklaşık 4 aylık sürede tamamlandı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni