ANASAYFA / Genel / ASLAN: “DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜĞE TARAFIZ”
ASLAN: “DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜĞE TARAFIZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.07.2014 00:00

ASLAN: “DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜĞE TARAFIZ”

15.07.2014 00:00

Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak 150 yangın işçisinin işe başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir denge unsuru olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Biz bir sendika olarak her zaman, kavganın değil barışın tarafı olduk. Biliyoruz ki,çalışanların, emekçilerin haklarını ancak özgürlük ortamlarında büyütebilmekteyiz. Üzerinden 30 küsur yıl geçmesine rağmen, 12 Eylül Darbesiyle kaybettiğimiz haklarımızı halen geri alamadık. Biz Hak-İş/Öz Orman-İş olarak diyoruz ki bir gün taraf olmamız gerekirse, tarafımız özgürlük ve demokrasidir.”

Settar Aslan, Öz Orman-İş yetkili sendika olmadan önce, orman emekçilerinin kamuda en düşük ücreti aldığını da hatırlatarak, “Dördüncü dönem sözleşmemizi imzalamış bulunuyoruz. Bugün orman emekçilerimiz, ücret bakımından kamuda ilk 5’e girmektedir. Bu başarı emekçinin sorunlarını doğru tespit edip, pazarlık masasında bunu iyi anlatmaktan geliyor. Bununla yetinmiyor, ilk üçe girmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Geçici statüde çalıştırılan orman emekçilerinin durumuna da temas eden Aslan, 5620 sayılı yasanın 5 ay 29 gün sınırlaması getirdiğini, bu yüzden Orman Teşkilatı istemesine rağmen geçici işçileri daha uzun süre çalıştıramadığını belirterek, “Bu yasanın değişmesi gerekiyor. Devlet, buradaki işleri, yanlış bir algıyla, mevsimlik iş olarak görüyor. Oysa ormanda her mevsim yapılacak işler bulunuyor. Bu yanlış algıyı hep birlikte yıkmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Adana’nın Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesindeki Yangın İlk Müdahale Ekibi alanında düzenlenen törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Orman Bölge Müdürlüğü bürokratları ve işçiler katıldı.

Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, elde edilen haklardan dolayı orman işçiliğinin tercih edilen bir iş haline geldiğini ve 150 kişilik kontenjan için 11 binin üzerinde başvuru yapıldığını söyledi.

Törende daha sonra, yeni işçilere sertifikaları verildi. Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan, Orman Bölge Müdürü Acer, Mali Sekreter Ali Bilgin ve şube yöneticileri, daha sonra Öz Orman-İş Hatıra Ormanı’na fidan dikti.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni