ANASAYFA / Genel / ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 23.10.2014 00:00

ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

23.10.2014 00:00

Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığımız 4. Dönem Toplu İş Sözleşmemizin Geçici 6. Maddesi uyarınca yürütülen yevmiye tespit çalışmaları, OGM'nin bilgisayar sistemindeki aksaklıklar nedeniyle, daha önce ilan edilen tarihlerde tamamlanamamıştı. Bundan dolayı, yürütülen işlemler, yeni bir takvime bağlanmıştır. Buna göre

Orman Genel Müdürlüğü, hesaplaması yapılan yevmiyeleri İşletme, Fidanlık ve Araştırma Müdürlüklerinde 23-31 Ekim 2014 tarihleri arasında ilan edecektir.

Yevmiye tespitlerinde yapılan bildirimler, işe giriş tarihi, işe giriş yevmiyesi, kadro/unvan/pozisyon/grup ile sigorta prim sürelerini ihtiva edecek şekilde olmalıdır. Her üyemiz, çalıştığı işyerinden mutlaka yazılı şekilde yevmiye döküm tablosunu istemelidir. Vermeyen işyerlerinde ise yazılı olarak verilmediğine dair mutlaka itiraz edilmelidir. (Örnek Dilekçe-1 için tıklayınız)

İlan edilen yevmiyelere olacak itirazlar da, yine aynı tarihler arasında (23-31 Ekim 2014) yapılabilecektir. İtiraz süresi içerisinde geçerli bir mazereti (yıllık izin, rapor, geçici görev vs.) nedeniyle itiraz edemeyenler, süre geçse bile mutlaka itiraz etmelidir.

İlan edilen yevmiyesi, bugün için fiilen almakta olduğu yevmiyenin altında tespit edilen üyelerimiz, mutlak suretle ekteki dilekçe örneğini (Örnek Dilekçe-2 için tıklayınız) kullanarak işletme müdürlüğü, orman fidanlık müdürlüğü veya araştırma enstitüsü müdürlüklerine yazılı itirazda bulanacaklardır.

Belirlenen yevmiyesi bugünkü seviyede veya üzerinde olmakla birlikte, yanlış hesaplandığını düşünen üyelerimiz de, isterlerse, aynı şekilde dilekçeyle (Örnek Dilekçe-3 için tıklayınız) itirazda bulunabilecektir.

Yapılan itirazlar 01-14 Kasım 2014 tarihleri arasında Komisyonca değerlendirildikten sonra kesinleşen yevmiye, işçiye tebliğ edilecektir.

Tüm bu yapılan çalışmalar sonucunda, yevmiyeler ile ilgili yapılacak işlemler ayrıca duyurulacaktır.

 

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni