ANASAYFA / Genel / KADRO TALEBİMİZİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA İLETTİK
KADRO TALEBİMİZİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA İLETTİK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 11.11.2014 00:00

KADRO TALEBİMİZİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA İLETTİK

11.11.2014 00:00

Öz Orman-İş'in, yılda 5 ay 29 gün çalıştırılan geçici orman işçilerine kadro verilmesi veya çalışma süresinin uzatılması yolunda yürüttüğü mücadeleye, Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu'dan önemli bir destek geldi.

Genel Başkanımız Settar Aslan, TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu'yu makamında ziyaret etti. Uslu ve Aslan, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde geçici statüde çalışan 7.214 işçimizin durumunu ve bu işçilere neden kadro verilmesi gerektiğini izah eden bir dosya hazırladı. Onursal Başkanımız Salim Uslu, daha sonra Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu makamında ziyaret ederek, sözkonusu dosyayı kendisine sundu.

Sayın Başbakan Davutoğlu'na, Uslu tarafından sunulan dosyada 7 Temmuz 2011 tarihli 645 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Orman Genel Müdürlüğü'ne orman yangınlarıyla mücadele, ormanların korunması, kaçakçılıkla mücadele ve rehabilitasyon görevlerinin yanında, 'ağaçlandırma, orman köylülerinin kalkındırılması, mesire yerleri ve Ar-Ge çalışmaları, kış mevsiminde sel gibi doğal afetlerle mücadele ve karla kapanan köy yollarının açılması' gibi görevler de verildiği hatırlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın önümüzdeki süreçte her yıl 250 bin hektardan fazla arazinin ağaçlandırılmasını hedeflediği belirtilen dosyada, OGM'nin bu hedeflere ulaşabilmesi için, geçici statüdeki işçileri de kadroya alarak 12 ay boyunca çalıştırması gerektiği tespitine yer verildi.

Dosyada, OGM'de her yıl ortalama 800 civarında kadrolu işçinin emekli olduğu, emeklilikle beraber bu işçilerin kadrolarının da iptal olduğu, bu nedenle OGM'nin geçici işçi istihdamı yoluna gittiği vurgulanarak, geçici işçilerin iş akdinin askıya alındığı dönemde, yerine hizmet alımı ile çalıştırılan personelin süreklilik arz etmediğinden, gerekli bilgi, tecrübe ve vasıf kazanamamadığı, böylece yangınla mücadele ve ormancılık faaliyetlerinde gerekli verimin alınamadığı kaydedildi.

Sayın Başbakan'a sunulan dosyanın sonuç bölümünde ise temel ormancılık ve yangınla mücadele faaliyetlerinin mevsimlik olmayıp yılın 12 ayında yapıldığı vurgulanarak, 7.214 geçici orman işçisinin kadroya geçirilmesi, bunun mümkün olmaması halinde ise, toplum yararına çalıştırmalarda olduğu gibi, geçici orman işçilerinin çalışma süresinin de en az 10 aya çıkarılması talebi dile getirildi.

,

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni