ANASAYFA / Genel / FİLİSTİN HEYETİ HAK-İŞ’TE
FİLİSTİN HEYETİ HAK-İŞ’TE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 27.11.2014 00:00

FİLİSTİN HEYETİ HAK-İŞ’TE

27.11.2014 00:00

Ziyaret sırasında Filistin Meclis Başkan Vekili Ahmed Bahar, Gazze'de yaşanan felaketlerin ve anlaşmazlığın asıl nedeninin İsrail devleti ve İsrail'in işgali olduğunu belirterek, İsrail'in son 5 yılda Filistinlilere yönelik 3 savaş gerçekleştirdiğini söyledi. Bahar, Türkiye'nin de kendilerinin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğine yürekten inandıklarını kaydederek, Filistin davasına verdiği destekten dolayı Hak-İş'e teşekkür etti. Bahar, Hak-İş yöneticilerini Filistin'e davet ederek, "İnşallah tez zamanda özgür Mescid-i Aksa'da birlikte namaz kılacağız." dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, Hak-İş'in 39 yıllık tarihinde her zaman Filistin davasının ve halkının yanında olduğunu anlatarak, İsrail'in Mavi Marmara baskını sırasında şehit ettiği 10 kişiden biri olan Fahri Yıldız'ın, Hak-İş/Hizmet-İş mensubu olduğunu hatırlattı. Arslan, Gazze'de yetim çocuklar için bir yetimhane yapılması konusunda protokol imzalandığını, ayrıca 200 kişilik çocuğun eğitim görebileceği bir anaokulunun yaptırıldığını ve bu okulun bugün Necmettin Erbakan Külliyesi olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti. Aslan, Gazze'ye yardım amacıyla Hak-İş'e bağlı sendikaların katkılarıyla 100 bin dolarlık bir bütçe hazırlandığını ve bunun en kısa zamanda TİKA aracılığıyla Gazze'ye gönderileceğini sözlerine ekledi.

Filistin Meclis Başkan Vekili Ahmed Bahar başkanlığındaki Filistin milletvekili heyetinin Hak-İş'i ziyaretinde, Genel Başkan Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız hazır bulundu.

,

,

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni