ANASAYFA / Genel / ASLAN: "KAVGA DEĞİL, ÇÖZÜM PEŞİNDEYİZ"
ASLAN: "KAVGA DEĞİL, ÇÖZÜM PEŞİNDEYİZ"
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.01.2015 00:00

ASLAN: "KAVGA DEĞİL, ÇÖZÜM PEŞİNDEYİZ"

19.01.2015 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, çalışma hayatındaki sorunları kavgayla değil, müzakereyle çözmeyi ilke edindiklerini söyledi.

Öz Orman-İş Sendikası İzmir Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda konuşan Settar Aslan, orman emekçilerinin geçmişte hatalı hesaplanmış olan yevmiyelerinin düzeltilmesine dönük çalışmaların devam ettiğini anlatarak, "Hiçbir savaşın kazananı yoktur. Kazansanız bile zayiatınız olur. Biz, savaşmak yerine, sorunlarımızı konuşarak çözmeyi ilke edindik. Kavga değil, çözüm peşindeyiz. Yıllar önce eksik veya yanlış belirlenmiş yevmiyeleri düzeltmek üzere, Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah en kısa zamanda sonuca ulaşmayı umuyoruz." şeklinde konuştu.

Demokratik zeminin 'en iyi siyasî atmosfer' olduğunu ve Türkiye'nin, çevre ülkelerle kıyaslanamayacak ölçüde iyi bir yerde bulunduğunu da ifade eden Settar Aslan, "Sahip olduğumuz demokratik değerlerin kıymetini biliyoruz. Başka ülkelerde başı daralan kurtuluşu bizim ülkemizde arıyor. Ama bizim gidebileceğimiz başka bir ülke yok." dedi.

Genel Kurulda konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da, geçmişte kadrosuzluk nedeniyle orman emekçilerinin çektiği büyük sıkıntılara değinerek, "Orman emekçisi bir ay bile olsa işbaşı yapabilmek için çabalıyordu. Allah'a şükür, 2007'de kadro alma imkânımız oldu. O dönemde, işçilerin kadro almasında büyük emeği geçen Genel Müdür Osman Kahveci ve Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu'ya buradan teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu. Çalışanlara 'işveren' gibi değil 'kardeş' gibi davranmayı ilke edindiklerini belirten Aydın, "Başarımızın temelinde bu bakış açısı vardır." dedi.

Genel Kurula İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın yanısıra, bazı işletme müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Malî Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik de katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Mali Sekreter Ali Bilgin'in yaptığı genel kurulda, İzmir Şube Başkanlığına Hamiyet Boyacı yeniden seçilirken, Şube Sekreterliğine Mehmet Arslan, Şube Mali Sekreterliğine de Bekir Sıtkı Çakı seçildi.