ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ: “TEKEL İŞÇİSİ KENDİ GELECEĞİNİ REFERANDUMLA BELİRLEMELİ”
HAK-İŞ: “TEKEL İŞÇİSİ KENDİ GELECEĞİNİ REFERANDUMLA BELİRLEMELİ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 03.02.2010 00:00

HAK-İŞ: “TEKEL İŞÇİSİ KENDİ GELECEĞİNİ REFERANDUMLA BELİRLEMELİ”

03.02.2010 00:00

Hak-İş Başkanlar Kurulu’nun konuya ilişkin bildirisi şöyle:

         “Tekel işçilerinin eylemlerinde kritik bir eşiğe gelinmiştir. Artık duygular yerine akıl ve sağduyunun egemen olması bundan böyle daha soğukkanlı, sorumlu ve basiretli davranılması gerekmektedir. Zira söz konusu olan TEKEL işçilerinin geleceğidir.

         Tekel işçisinin verdiği mücadele ve Hükümetin uzlaşmacı yaklaşımı ile 4-C statüsünde çalışanlara ilişkin olarak ücret, çalışma ve izin sürelerinin artırılması ile kıdem tazminatının bundan böyle de sürdürülmesi, yararlanma kapsamının genişletilmesi gibi olumlu gelişmeler olmuş ve önemli kazanımlar elde edilmiştir. Gelinen bu noktayı değerlendiren HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, sorunun daha barışçıl bir yaklaşımla ve en optimal noktada çözülebileceğine inanmaktadır.

Bu sebeple eylemlerden önce TÜRK-İŞ yönetimi Sayın Kumlu’nun 28 Ocak’ta ifade ettiği gibi acilen yansız ve yalın bilgilerle tüm TEKEL işçilerinin katılacağı bir referandum düzenlemeli, işçinin kendi geleceği ile ilgili kararını kendisinin vermesinin koşulları oluşturulmalıdır.

Hükümet de gelinen noktada tüm marjlarını zorlayarak uygulamaya yönelik olabilirlikleri içeren kararnameyi hem işçilerin hem de kamuoyunun ilgi ve bilgisine biran önce sunmalıdır.

Herkesin sunacağı yapıcı ve pozitif katkılarla eylem öncesi sürecin etkin ve verimli kullanılacağına ve olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni