ANASAYFA / Genel / YÜZBİNLER TEK YÜREK, TEK SES OLDU
YÜZBİNLER TEK YÜREK, TEK SES OLDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.09.2015 00:00

YÜZBİNLER TEK YÜREK, TEK SES OLDU

17.09.2015 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş'in de içinde bulunduğu Türkiye'nin en büyük konfederasyonları tarafından düzenlenen 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşü, 17 Eylül 2015 günü Ankara'da yapıldı. Türkiye'nin tüm illerinden yüzbinlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, Sıhhiye Meydanı'dan başladı ve Ulus'taki Eski TBMM Binası'nda sona erdi. Adı her ne kadar yürüyüş olsa da, kortejin bir ucu Eski TBMM Binası&rsquona ulaştığında, diğer ucu henüz Sıhhiye Meydanı'nda bulunuyordu.

Yalnızca Türk Bayraklarının taşındığı ve terörü telin eden sloganların atıldığı yürüyüş, herhangi bir taşkınlığa sahne olmadan, büyük bir olgunluk ve vakar içinde gerçekleşti. Yürüyüş sonunda, şehitlerimiz için saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu.

Hak-İş'in de içinde bulunduğu büyük kitle örgütlerinin genel başkanları, Eski TBMM Binası'nın balkonundan yürüyüşe katılan vatandaşları selamladıktan sonra, konfederasyonlar adına hazırlanan ortak bildiri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından okundu.

Bildirinin okunmasından sonra, meydanları ve Atatürk Bulvarı'nı dolduran yüzbinler, olaysız bir şekilde dağılarak, geldikleri şehirlere doğru yola koyuldu.

Büyük yürüyüşe, Hak-İş'e bağlı kardeş sendikalara üye işçilerle birlikte, binlerce orman ve tarım emekçimiz de katıldı. Bulundukları şehirlerden sabah saatlerinde otobüslerle yola çıkarak yürüyüş saati öncesinde Ankara'ya ulaşan üyelerimiz, ellerinde Türk Bayrakları ve düdüklerle yürüyüşe katıldıktan sonra, Genel Merkez yöneticilerimiz tarafından Ankara'dan uğurlandı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni