ANASAYFA / Genel / ASLAN: “ASGARİ ÜCRETTE FIRTINA KOPARMAYIN”
ASLAN: “ASGARİ ÜCRETTE FIRTINA KOPARMAYIN”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 18.11.2015 00:00

ASLAN: “ASGARİ ÜCRETTE FIRTINA KOPARMAYIN”

18.11.2015 00:00

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, asgari ücretin net bin TL'den 1.300 TL'ye çıkarılmasının getireceği yükün abartıldığını belirterek, "İşverenler, 300 liralık artış üzerinden fırtına koparmamalıdır." dedi.

Asgari ücret tartışmalarıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Settar Aslan, seçim öncesinde bazı partilerin, asgari ücreti açık artırmaya çıkardığını hatırlatarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Asgari ücreti 5 bin liraya kadar çıkaran uçuk vaatler sıralanırken tepki vermeyen işverenlerin, en makul artış vaadini yapan AK Parti'nin bu vaadini yerine getirmesi söz konusu olunca, 'yandık-battık' diye feryat etmesi inandırıcı değildir. Kimse asgari ücret artışını anlamından uzaklaştırıp, bunun üzerinden fırtına koparmamalıdır."

Asgari ücretten yapılan vergi ve prim kesintisi oranlarının yüksek olduğunu hatırlatan Settar Aslan, bu kesintilerin makul düzeye indirilmesi gerektiğini belirterek, "İşverenlerin, asgari ücret artışı üzerinden fırsatçılık yapmasını ve gelecek maliyeti devlete yıkma çabalarını doğru bulmuyoruz. Bununla birlikte, ücretlerden yapılan vergi ve sigorta primi kesintilerinin ciddi oranda azaltılması, kaçınılmaz bir ihtiyaçtır." diye konuştu.

Settar Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Zirvesi'nde işverenlere yaptığı "Kârlarınızı işçilerinizle paylaşın..." çağrısının çok önemli ve isabetli olduğunu da kaydederek, "İşverenlerin daha az kâr edip, daha iyi ücret vermesi, sonuçta ekonominin çarklarını hızlandıracaktır. Geliri artan emekçi, eline geçen parayı, ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacaktır. Bu da, ekonomiyi canlandıracak tüketimi, üretimi ve istihdamı olumlu etkileyecektir." dedi.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni