ANASAYFA / Genel / ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ ÖĞRETMENLERİMİZLE KUTLADIK
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ ÖĞRETMENLERİMİZLE KUTLADIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.11.2015 00:00

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ ÖĞRETMENLERİMİZLE KUTLADIK

24.11.2015 00:00

Balgat Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi yemek salonunda düzenlenen kutlama programında, öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Türk Kültüründe öğretmenliğe, bir meslek olmanın ötesinde, adeta kutsallık atfedildiğini belirterek, "Bir harf öğretenin kölesi olma deyimi, herhalde başka kültürlerde olmayan bir bakış açısını yansıtmaktadır." dedi.

Öğretmenlerin henüz çözülmemiş ekonomik ve sosyal sorunları bulunduğunu, ancak son yıllarda ülke bütçesinden en büyük payın eğitime ve sağlığa ayrılmasının, bu sorunların çözümüne dönük umutları artırdığını anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Bugün ilk ve ortaöğretim kurumlarımızda, yaklaşık 18 milyon evladımız öğrenim görmektedir. Üniversitelerimizi ve açık öğretim kurumlarını da dikkate alırsak, toplam öğrenci sayımız 20 milyonu aşmaktadır. Bu rakam, AB üyesi 27 ülkeden 20'sinin nüfusundan daha fazladır. Bu genç ve dinamik nüfus, milletimizin 'parlak geleceğinin' teminatıdır.

Türkiye, eğitim çağındaki genç nüfusa ne kadar kaliteli eğitim verebilirse, o ölçüde 'büyük devlet' olacaktır. Bu büyük hedefe ulaşmada, siz değerli öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. İnanıyorum ki, öğretmenlik mesleğinin manevî gücü ve hazzı, gündelik sorunların perdeleyemeyeceği kadar yüksektir."

Eğitim sistemimizin temel sorunlarından birinin de, genel eğitim içerisinde, meslekî ve teknik eğitimin payının düşük olması olduğuna vurgu yapan Settar Aslan, "Gelişmiş Batı ülkelerinde, lise düzeyindeki öğretimde, meslekî ve teknik eğitimin payı yüzde 65 civarındadır. Yani öğrencilerin üçte ikisi meslek liselerinde öğrenim görmektedir. Bizde ise bu oran, yüzde 40 civarında bulunmaktadır. Birkaç yıl öncesine kadar, meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girmelerini engelleyen katsayı uygulamaları, meslekî ve teknik eğitimimize büyük darbe vurmuştur. Bu haksızlığın düzeltilmesi olumlu bir gelişme olmakla birlikte, meslek liselerimize çok daha fazla önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Öğlen yemeğini okul öğretmenleriyle birlikte yiyen Settar Aslan, Balgat Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nden emekli olan bazı öğretmenler için okul tarafından hazırlanan plaketleri de takdim etti. Kutlama programına, Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin de katıldı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni