ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.12.2015 00:00

HAK-İŞ FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

24.12.2015 00:00

Ödül töreni, 23 Aralık 2015'te Ankara Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Hak-İş'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, Film San Vakfı Müdürü Uğur Kıvanç Terzioğlu, sinema ve tiyatro oyuncuları Ulvi Alacakaptan, Deniz Gökçer, Ferdi Merter Fosforoğlu, Anta Toros, Nilüfer Aydan ve Devlet Devrim de katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ödül törenindeki konuşmasında, 4 yıl önce başlatılan Kısa Film Yarışması'nın başarıyla sürdürüldüğünü ifade ederek, "Kısa film yarışmamızla, emeği sanatla buluşturuyoruz. Sanatın emekle buluşması, emeğin taçlanması demektir. Çünkü sanatın emek, emeğin sanat olduğuna inanıyoruz." dedi.

Törende, sanata uzun yıllarını vermiş sinema ve tiyatro oyuncuları Deniz Gökçer, Ferdi Merter Fosforoğlu, Anta Toros, Nilüfer Aydan, Devlet Devrim, Ulvi Alacakaptan ve Film San Vakfı Müdürü Uğur Kıvanç Terzioğlu'na birer plaket takdim.

Daha sonra Hak-İş 4. Kısa Film Emeğe Saygı Yarışması'nı kazananlara ödülleri verildi. Birincilik ödülü, 'Emeğin İçindeki Gizem' filmiyle Abdülkadir Taş'a İkincilik ödülü, 'Rüzgâr Gülü' filmiyle Muhammet Emin Altunkayak'a üçüncülük ödülü, 'Kömür' filmiyle Yunus Sağdıç'a verildi.

Necati Çelik ödülü, 'Salyangozun Yolculuğu' filmiyle Şenol Çöm'e ve jüri özel ödülü 'Hayaller Engel Tanımaz' filmiyle Recep Dere'ye verildi.

Sendikacı Gözünden kategorisinde ise 'Emeğe Saygı' filmiyle Mehmet Çakır, 'Pamuk İpliği' filmiyle Ali Demiraslan ve 'Bir Gün Bir Kadın' filmiyle Mesut Pilatin ödüllendirildi.

En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen Ödüllerini 'Emeğin İçindeki Gizem', En İyi Kurgu Ödülünü 'His', En İyi Müzik Ödülünü 'İstanbul'un Sesi', En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü 'Ardından'daki performansıyla İrem Altuğ, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü 'Hayırlı Ol'daki performansıyla Oğuzhan Endürüst ve En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülünü de 'Ateşten Eller' filmi kazandı.