ANASAYFA / Genel / ASLAN: “KAMUDA İŞÇİ-MEMUR AYRIMI KALKMALI”
ASLAN: “KAMUDA İŞÇİ-MEMUR AYRIMI KALKMALI”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 11.01.2016 00:00

ASLAN: “KAMUDA İŞÇİ-MEMUR AYRIMI KALKMALI”

11.01.2016 00:00

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Devlet Personel Başkanlığı'nın Kasım 2015 verilerine göre, kamuda, askerî personel hariç 3 milyonu aşkın çalışan olduğunu, bunun sadece 278 bininin 'işçi' statüsünde bulunduğunu, geri kalanların tamamının 'memur' tanımı içinde yer aldığını belirterek şunları söyledi:

"Mevcut tabloda, kamuda 1 işçiye karşılık neredeyse 10 memur çalışıyor. Bu, çarpık bir tablodur. Bu oran tersine döndürülmelidir. Mantıklı olan, işçi sayısının memur sayısından fazla olmasıdır. Hizmetin gereği de budur. Oysa tam tersine, kamuda memur sayısı giderek artarken, işçi sayısı azalmaktadır. Oluşan işçi açığı ise, 'hizmet alımı' adı altında 'taşeron' uygulamasıyla kapatmaya çalışılmaktadır. Şoför, garson, odacı, aşçı, hemşire, hastabakıcı gibi personel, yaptığı işin niteliği gereği işçi tanımına girmektedir. Mesela bir öğretmen, özel okulda çalışırken 'işçi', devlette çalışırken 'memur' sayılmaktadır. Halbuki öğretmenlerin tamamı fikir işçisidir."

Kamudaki iş tanımlarının doğru şekilde yapılması ve 'imza yetkisi' kullananlar dışındaki tüm kamu personelinin 'işçi' olarak tanımlanması gerektiğini de ifade eden Settar Aslan, "Kamudaki işçi-memur ayrımı kalkmalıdır. Yalnızca yetki kullanan üst bürokratlar memur olarak tanımlanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan da muhtelif beyanlarında, kamudaki işçi-memur ayrımının yanlış yapıldığını dile getirmiştir. Bu yapay ayrımın ortadan kaldırılmasıyla kamu hizmetleri daha verimli hale gelecek ve hizmetin kalitesi yükselecektir." dedi.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni