ANASAYFA / Genel / ASLAN VE USLU EĞİTİM-BİR-SEN’E KONUK OLDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.01.2016 00:00

ASLAN VE USLU EĞİTİM-BİR-SEN’E KONUK OLDU

13.01.2016 00:00

Genel Başkanımız Settar Arslan, sohbet havasında yapılan toplantıda, 1970'li yıllarda Hak-İş'in kuruluşundan bu yana yaşadığı sendikal tecrübelerden ve anılarından kesitler sundu. Hak-İş ve bağlı sendikaların, çok zor dönemlerden geçerek bugünkü saygın konumuna ulaştığını anlatan Aslan, sendikacılığın bir 'gönül ve hizmet işi' olduğunu söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu'nun nüvesini oluşturan sendikalardan Eğitim-Bir-Sen'in kuruluş sürecine ve bu süreçte Hak-İş ile yürütülen işbirliğine dair anılarından örnekler de sunan Settar Aslan, Eğitim-Bir-Sen'in Kurucu Genel Başkanı merhum Akif İnan'ın hizmetlerine de atıf yaparak, kendisini hayırla yadetti.

USLU: "AYNI GEMİDEYİZ"

Hak-İş Onursal Genel Başkanı TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu da, sohbet toplantısında 'Sivil Toplumun Rolü ve Önemi' konulu bir sunum yaptı.

Ülkede yaşayan herkesin aynı gemide seyahat ettiğini ve geminin selamete ulaşması gerektiğini anlatan Salim Uslu, "Ülkemiz farklı alanlardaki reformları peş peşe yapıyor, kavramlarını tartışıyor ve geliştiriyor. Türkiye'nin özgür bir tartışma sürecine girmesi, demokratik, çoğulcu ve laik temellere dayanan, özgür, açık ve müreffeh bir toplum oluşturma hedefine doğru ilerlemesidir." dedi.

'Sosyal diyalog'  ile 'sivil toplumun özgür ve güçlü olmasının', özgür bir toplumsal model oluşturmanın temel ve vazgeçilmez unsurlarından olduğunu ifade eden Salim Uslu, "Sosyal diyalog, çalışma hayatımızın da öncelikli konularından biridir. Sosyal diyaloğa önem veren, bu kavramı, toplumsal sorunların çözümünde önemli bir araç olarak görmek durumundadır. Sivil toplumun temel ilkesi, 'menfaat paralelliği' anlayışı olmalıdır." şeklinde konuştu.