ANASAYFA / Genel / BURDUR VE İZMİR’DE FERDİ KAZA ÖDEMESİ
BURDUR VE İZMİR’DE FERDİ KAZA ÖDEMESİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.03.2016 00:00

BURDUR VE İZMİR’DE FERDİ KAZA ÖDEMESİ

04.03.2016 00:00

Isparta OBM'ye bağlı Bucak Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan üyemiz İsa Gümüş, 22 Temmuz 2015 tarihinde geçirdiği iş kazası sonucu sakat kalmıştı. Yine Isparta OBM'ye bağlı Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü çalışanı üyemiz İbrahim Türel, 2 Eylül 2015 tarihinde geçirdiği trafik kazasında vefat etmişti. İzmir OBM'ye bağlı Menemen Orman İşletme Müdürlüğü çalışanı üyemiz Mehmet Samira ise 5 Kasım 2012 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalmıştı.

Burdur Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen Ferdi Kaza Sigortası Tazminatı ödenmesi törenine, Öz Orman-İş Genel Merkezini temsilen Genel Malî Sekreter Ali Bilgin, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi ile Öz Orman-İş Bölge Temsilcisi Süleyman Atasoy, Bölge Yönetim Kurulu, bürokratlar, Orman Bölge çalışanları ile Gümüş ve Türel'in yakınları katıldı.

Toplantıda konuşan Ali Bilgin, trafik ve iş kazalarının Türkiye&rsquonin kanayan yarası olmaya devam ettiğini belirterek, alınan tüm önlemlere rağmen arzu edilen sonuca ulaşılamadığını söyledi. İşyerindeki çalışma ortamının daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini anlatan Bilgin, "Biz emekçiler de, çalışırken, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymalıyız. Karayolları güvenlik standartlarımızı daha da yükseltmeliyiz fakat burada en büyük görev, trafikte araç kullananlara düşüyor. Güvenli araç kullanmayı ve kurallara uymayı bir 'zaaf' değil, 'erdem' olarak görmeliyiz." dedi.

Kazaları önlemede eğitimin büyük önem taşıdığını da anlatan Bilgin, "Öz Orman-İş Sendikası olarak, iş sağlığı ve güvenliği eğitimine büyük önem veriyoruz. Son 5 yıl içinde yaptığımız seminerlerle, 5 bin üyemize İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdik." şeklinde konuştu.

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi de törendeki konuşmasında, üyelerini Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalama duyarlılığından dolayı Öz Orman-İş'e teşekkür etti.

Daha sonra, İsa Gümüş'ün Ferdi Kaza Sigortası kapsamındaki sakatlık tazminatı olan 14 bin TL'lik ödeme çeki kendisine, İbrahim Türel'in ölüm tazminatı olan 20 bin TL'lik çek de merhumun eşi Naciye Türel'e takdim edildi.

İsa Gümüş ve Naciye Türel, zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Öz Orman-İş'e ve yöneticilerine teşekkür etti.

İZMİR'DEKİ ÖDEME

Mehmet Samira'ya kalıcı sakatlık tazminatı ödenmesi için Öz Orman-İş İzmir Şube Başkanlığı'nda düzenlenen törene, Genel Merkezi temsilen Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik katıldı. Törene, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Öz Orman-İş İzmir Şube Başkanı Hamiyet Boyacı ve Şube Yönetim Kurulu ile bazı sendika üyeleri katıldı.

Törende konuşan Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik, bir sendika için, vefat eden üyesinin emanetlerine ve iş göremez derecede sakat kalan üyesinin kendisine sahip çıkmanın 'sosyal sendikacılığın gereği' olduğunu belirterek, "Son 5 yıldır, 30 bine yakın üyemizin tamamını Grup Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalıyor ve sigorta primlerinin tamamını sendikamız bütçesinden karşılıyoruz. Maalesef, şimdiye kadar 36 üyemiz Ferdi Kaza Sigortası kapsamına girecek nedenlerle yaşamını yitirdi. 3 üyemiz de kalıcı sakatlık yaşadı. Hak sahibi tüm üyelerimize, Ferdi Kaza Sigortası tazminatlarını ödedik." dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da, Öz Orman-İş'in üyelerine sahip çıkma anlayışının tüm sendikalara örnek olması gerektiğini anlatarak, "Bu gibi dayanışmalar, işyerinde huzur ve çalışma barışı için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır." diye konuştu.

Daha sonra, Mehmet Samira'nın 10 bin TL'lik Ferdi Kaza Sigortası çeki, Çelik ve Aybal tarafından kendisine takdim edildi.

Mehmet Samira, mesai arkadaşlarının ve sendikası Öz Orman-İş'in kendisine göstermiş olduğu yakınlık ve destekten dolayı çok duygulandığını, mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni