ANASAYFA / Genel / BAŞBAKANIN BUGÜN AÇIKLADIĞI KADRO MÜJDESİ GEÇİCİ ORMAN İŞÇİLERİNİ DE KAPSIYOR
BAŞBAKANIN BUGÜN AÇIKLADIĞI KADRO MÜJDESİ GEÇİCİ ORMAN İŞÇİLERİNİ DE KAPSIYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.03.2016 00:00

BAŞBAKANIN BUGÜN AÇIKLADIĞI KADRO MÜJDESİ GEÇİCİ ORMAN İŞÇİLERİNİ DE KAPSIYOR

22.03.2016 00:00

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mart 2016 tarihli AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, kadro bekleyen yüzbinlerce işçimizin yıllardır beklediği müjdeyi vermiş bulunuyor.

Bazı üyelerimiz, Sayın Başbakanın açıklamasının 6 ay çalışan geçici işçilerimizi de kapsayıp kapsamadığı konusunda tereddüde düştüğünden, sık sık bizleri arayıp bilgi almaya çalışmaktadır. Bize göre, Sayın Başbakanın açıklaması, kamuda çalışan ve kadro bekleyen tüm işçileri, dolayısıyla 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerimizi de kapsamaktadır. Zira, Sayın Başbakanın ifadeleri iki ana unsur taşımaktadır: Birinci unsur kamuda çalışıyor olmayı öngörüyor, ikinci unsur ise'asıl iş/yardımcı iş' ayrımını ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla, Orman Teşkilatımız dâhil, kamudaki tüm 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiler de Sayın Başbakanın açıkladığı kapsama girmektedir.

Konfederasyonumuz Hak-İş ile Hükümet arasında, 4 Haziran 2015 tarihinde imzalanan Kamu Çerçeve Protokolu, bu konuda tereddüde yer bırakmayacak kadar açık bir hüküm içermektedir. Sayın Başbakan da, bu protokolü kamuoyuna açıklamıştır. Protokolün, '6 Aydan az çalışan geçici işçiler' başlıklı 9. Maddesi şöyledir:

"Kamu idare, kurum ve kuruluşlarında bir malî yılda altı aydan az süre ile geçici işçi pozisyonlarında çalıştırılan işçilere aynı malî yıl içinde ihtiyaç duyulması halinde, bu işçilerin çalıştırılmalarını temin edecek yasal düzenleme çalışmaları başlatılacaktır"

Kamu Çerçeve Protokolünü, Hükümet adına dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik imzalanmış olup, Protokolün Hükümet için siyasî ve toplumsal bir bağlayıcılığı vardır.

Dolayısıyla, kamuda geçici statüyle 5 ay 29 gün çalıştırılan tüm işçilerimiz de dâhil olmak üzere, kadro bekleyen 700 bini aşkın emekçimizin, yapılacak düzenlemeden yararlanacağını bekliyoruz.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni