ANASAYFA / Genel / ASLAN: “SAYIN BAŞBAKAN’IN SÖZÜNÜN İÇİNİ BOŞALTMAYIN”
ASLAN: “SAYIN BAŞBAKAN’IN SÖZÜNÜN İÇİNİ BOŞALTMAYIN”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.03.2016 00:00

ASLAN: “SAYIN BAŞBAKAN’IN SÖZÜNÜN İÇİNİ BOŞALTMAYIN”

26.03.2016 00:00

Radyo A'da yayınlanan Ziraat Saati programına 26 Mart 2016 günü konuk olan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, bir saatlik program boyunca gündemi değerlendirerek, programa canlı bağlanan 5620 Sayılı Kanun mağduru işçilerimizin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 6 Haziran 2015 tarihli açıklamasında, 5620 Sayılı Kanun'un getirdiği ƌ ay çalıştırma sınırının', işletmelerde verimliliği engellediğini ve kaldırılacağı sözü verdiğini hatırlatan Settar Aslan, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan, 5 ay 29 gün çalıştırılan işçilerimizle ilgili açık bir söz vermiştir. Ayrıca, 5620 Sayılı Kanun zulmünün kaldırılacağı, 2015 Kamu Sözleşmeleri Çerçeve Protokolumuzda da hüküm altına alınmıştır. Bize göre Sayın Başbakan'ın kadro açıklaması, kamuya hizmet eden bütün emekçileri kapsamaktadır. Orman Teşkilatı ve TİGEM'de çalışan 5620 mağduru işçilerimiz de buna dâhildir. Şimdi Maliye Bürokrasisinin, Sayın Başbakan tarafından verilen kadro sözü müjdesinin içini boşaltmaya çalıştığına tanık oluyoruz. Böyle bir şey kabul edilemez. Eğer 700 bini aşkın taşeron işçisine verilecek kadro Orman Teşkilatı, TİGEM, Çaykur, Şeker Fabrikaları, Demiryolları, Karayolları ve diğer kurumlardaki  5620 mağdurlarını kapsamazsa, üyelerimizden gelen 'açlık grevi' taleplerine duyarsız kalmayacağız."

Settar Aslan, 5 ay 29 güne mahkûm edilen emekçilerin, yılın kalan yarısında çalışmadan para alma talebinde bulunmadığını da hatırlatarak, "Orman Teşkilatında yılın 12 ayında yapılması gereken işler vardır. Yangın mevsimi biter dikim çalışmaları başlar. Sonra kesim, teraslama, tüpleme, budama, dip temizliği gibi bir dünya iş vardır, yapılması gereken. Ormanlarımızın bakımlı olması, daha iyi korunup geliştirilebilmesi için, yıl boyunca hizmete ihtiyacı bulunuyor. Bizim emekçilerimiz de o işleri yapmaya talip." dedi.

Bir saatlik program boyunca Türkiye'nin dört bir yanından Radyo A'yı arayan yüzlerce üyemiz, kanalın telefonlarını kilitledi. Yayına bağlanma imkânı bulan çok sayıda üyemiz de, kadro konusunda verdiği mücadelede sonuna kadar Genel Başkan Settar Aslan'la birlikte olduklarını dile getirdiler.

 

,

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni