ANASAYFA / Genel / ASLAN: SAYIN BAŞBAKAN’IN 5620 ZULMÜNE DUYARSIZ KALACAĞINI SANMIYORUZ
ASLAN: SAYIN BAŞBAKAN’IN 5620 ZULMÜNE DUYARSIZ KALACAĞINI SANMIYORUZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.03.2016 00:00

ASLAN: SAYIN BAŞBAKAN’IN 5620 ZULMÜNE DUYARSIZ KALACAĞINI SANMIYORUZ

29.03.2016 00:00

Kon TV'nin Ankara Konuşuyor programına 29 Mart 2016 tarihinde canlı yayın konuğu olan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, taşeron ve geçici işçilere kadro verilmesi konusunda kafa karışıklığı yaşandığını anlatarak, şunları söyledi:

"Biz çalışmadan ücret alalım demiyoruz. Orman Teşkilatı'nın ağır iş makinaları, operatörler yılın yarısında çalıştırıldığı için, yılın kalan yarısında boş yatıyor. Oysa o makinaların yıl boyunca yapacağı işler var. İşveren de işçimizi tüm yıl çalıştırmak istiyor. Fakat 5620 Sayılı Kanun buna izin vermiyor. Sayın Başbakan'ın, 5620 Sayılı Kanundaki 6 ay sınırlamasını kaldırma konusunda 6 Haziran 2015 tarihinde verilmiş sözü var. Ayrıca, bu konuda 2015 Kamu Sözleşmeleri Çerçeve Protokoluna konmuş bir hüküm bulunuyor. Taşeronlara kadro verilirken, bu sözün de yerine getirilmesini bekliyoruz."

Maliye Bakanlığı bürokratlarının kadro konusunda tüccar gibi davrandığını belirten Aslan, "Sayın Başbakan'ın kadro sözünü, Maliye Bürokratları sağından solundan kırpmaya çalışıyor. Bu tavır, kadroyu hak eden işçilerin canını yakar. Buna Sayın Başbakan'ın duyarsız kalacağını sanmıyorum." dedi.

Aslan, Orman Teşkilatı, TİGEM, Demiryolları, Karayolları, Çaykur ve Şeker Fabrikaları başta olmak üzere, kamuda çalışan 5620 mağduru 25 bin işçinin, büyük bir umutla kadro beklediğini ifade ederek, "Bu kadroyu Allah'ın izniyle alacağımıza inanıyorum. Sayın Başbakan'ın açıklaması gayet nettir. Biz, kadro için mücadelemizi vereceğiz. Şayet olmazsa, üyelerimizden gelen açlık grevi taleplerine duyarsız kalmayacağız." şeklinde konuştu.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni