ANASAYFA / Genel / GENEL BAŞKANIMIZ ASLAN, BAKAN FARUK ÇELİK’LE GÖRÜŞTÜ
GENEL BAŞKANIMIZ ASLAN, BAKAN FARUK ÇELİK’LE GÖRÜŞTÜ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.03.2016 00:00

GENEL BAŞKANIMIZ ASLAN, BAKAN FARUK ÇELİK’LE GÖRÜŞTÜ

30.03.2016 00:00

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu ile birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'le bir görüşme yaptı.

Görüşme sırasında Settar Aslan, Bakan Çelik'e, TİGEM işletmeleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde çalışanların sorunlarıyla ilgili bilgi verdi. Son derece samimi, verimli ve yararlı geçen görüşmede, geçici işçilerimizin yanısıra taşeron işçilerin sorunları ve beklentileri üzerinde de duruldu. Bakan Çelik, önümüzdeki günlerde TİGEM'lerle ilgili yeni adımlar atılıp, yeni düzenlemeler yapılacağı bilgisini verdi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, görüşmeyle ilgili şu açıklamada bulundu:

"Sayın Bakanımız, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olmasından dolayı, çalışma hayatının ve işçilerimizin sorunlarına son derece duyarlıdır. Kamu Sözleşmelerinden Sorumlu Bakan olduğu dönemde, toplu sözleşme müzakerelerimiz sırasında kendisiyle yakın mesaimiz olmuştu. Geçmişte kamuda en düşük ücreti alan TİGEM işçilerimizin, bugünkü duruma erişmesini sağlayan toplu iş sözleşmelerimizin başarıyla sonuçlanmasında, Sayın Bakanımızın önemli katkıları olmuştur. Bu münasebetle, TİGEM işçilerimiz adına, kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz.

Görüşmemiz sırasında Sayın Bakana, 6 ay çalışıp 6 ay işsiz bırakılan 5620 Sayılı Kanun mağduru geçici işçilerimizin tam yıl istihdam edilecek şekilde kadroya alınması, yine tarım ve ormancılık sektöründe çalışan taşeron işçilerin sektöre has sorunlarını da dile getirerek, bu konudaki beklentilerin dikkate alınmasının, çalışma barışı açısından yararlı olacağını söyledim. Ayrıca, taşeron işçilerin kadroya alınmasının devrim niteliğinde bir uygulama olacağını, ancak yapılan bazı açıklamaların kafa karışıklığı ve tereddütlere sebep olduğunu ve bunların giderilmesi gerektiğini anlattım.

Sayın Bakan, kendisine ilettiğimiz görüş ve önerilerimizi dikkatle dinledi bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağını ve adımları atacağını söyledi."

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni