ANASAYFA / Genel / MAHKEME KARAR VERDİ: YETKİ ÖZ ORMAN-İŞ’İN
MAHKEME KARAR VERDİ: YETKİ ÖZ ORMAN-İŞ’İN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.04.2010 00:00

MAHKEME KARAR VERDİ: YETKİ ÖZ ORMAN-İŞ’İN

15.04.2010 00:00

Davanın bugünkü (15 Nisan 2010) duruşmasında 6. İş Mahkemesi Hakimi, taraf avukatlarına, bilirkişi raporuyla ilgili beyanlarını sordu. Öz Orman-İş Sendikası Avukatı Muharrem Özkaya, yazılı beyanı tekrar ettiklerini ve davanın kabulünü istediklerini söyledi. Orman-İş vekilleri, aldıkları dilekçeye de bir cevap vereceklerini beyan ettiler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı avukatı ise bilirkişi raporundaki aleyhlerine olan hususları kabul etmediklerini belirterek, davanın reddini istedi.

 

Bunun üzerine Hâkim Dr. Halil Yılmaz, mahkemenin kararını taraf avukatlarının yüzüne karşı okudu. Hâkim, kararında; daha önce 11. İş Mahkemesi’ne açılan ve birleştirilen 2009/291 esas sayılı davanın ‘feragat nedeniyle’ reddine ve 11. İş Mahkemesi’nde birleşen 2009/284 ve 7. İş Mahkemesi’nin 2009/294 esas sayılı dosyalarında açılan davaların reddine hükmetti.

 

Hâkim, 6. İş Mahkemesindeki 2009/310 esas sayılı dava için de, Öz Orman-İş Sendikası’nın istemi doğrultusunda, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı iş yerlerinde, toplu iş sözleşmesi yetkisinin Öz Orman-İş’e ait olduğuna hükmetti. Mahkeme kararında, “... işkoluna bağlı işyerlerinde toplam işçi sayısının 21.076, davacı sendikanın (Öz Orman-İş) geçerli üye sayısının ise 13.332 olduğunun TESPİTİNE dair mahkememizce verilen karar taraf vekillerinin yüzlerine karşı 8 gün içinde Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere açıkça okunup anlatıldı.” denildi.

 

Mahkemenin tanıdığı 8 günlük süre içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veya Orman-İş Sendikası temyize gitmezse, karar kesinleşmiş olacak. Kararın temyiz edilmesi halinde ise, davanın Yargıtay sürecinin birkaç ay daha zaman alması söz konusu.

 

Mahkeme kararının kesinleşmesinin ardından, Öz Orman-İş Sendikası, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi için işveren sendikasıyla pazarlığa oturacak.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni