ANASAYFA / Genel / DARBE SORUŞTURMALARI SULANDIRILMASIN
DARBE SORUŞTURMALARI SULANDIRILMASIN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.10.2016 00:00

DARBE SORUŞTURMALARI SULANDIRILMASIN

30.10.2016 00:00

Öz Orman-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, 30 Ekim 2016 tarihinde Ankara'da yapıldı. Ülke ve emeğin meselelerinden oluşan yoğun bir gündemle yaklaşık 5 saat süren Başkanlar Kurulu Toplantısında alınan kararlar, bir bildirge olarak yayınlandı.

15 Temmuz darbe girişimine dönük soruşturmanın 'mağduriyet' gibi söylemlerle sulandırılmaması gereğine işaret edilen Öz Orman-İş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi şöyle:

  1. Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde, hain bir darbe-işgal girişimine maruz kalmıştır. Bu teşebbüsün başarısız kılınmasında başat rol oynayan Türk Milleti'nin cansiperane gayretini ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği üstün liderlik ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı'nın vatansever mensuplarının canları pahasına direnişini, emeğin temsilcileri olarak takdirle karşıladığımızı ve unutmayacağımızı belirtiyoruz.
  2. Öz Orman-İş sendikası olarak, darbelerden en fazla zararı gören emek kesimi adına, her türlü demokrasi dışı müdahalelere, millet iradesine aykırı darbelere ve darbe girişimlerine karşı olduğumuzu, bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.
  3. Bu çerçevede, darbecileri ve destekçilerini hukuk çerçevesinde ve titizlikle cezalandırmanın ihmal edilmemesi gerektiğine inanıyor, yürütülen darbe soruşturmasını sulandırmaya ve etkisizleştirmeye yönelik,'mağduriyet söylemleri' başta olmak üzere, her türlü manipülasyonu kınıyoruz.
  4. Ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve terör örgütlerinin hâkimiyet kurmaya çalıştığı Suriye ve Irak'taki sıcak gelişmelere Türkiye'nin sessiz kalmasının düşünülemeyeceğine inanıyor ve bu konuda alınan tedbirleri, ülkemizin ve bölgenin geleceği açısından zorunlu görüyoruz.
  5. Ülkemizin muhatap olduğu ulusal ve uluslararası sıcak gündemin getirdiği sıkıntıları anlamakla birlikte, emeğin çözüm bekleyen sorunlarının önceliğinin de gözardı edilmemesi gereğinin altını çiziyoruz.
  6. Geleceğin daha büyük ve güçlü Öz Orman-İş Sendikası için, işkolumuzdaki örgütlenme çalışmalarına yeni bir hız vereceğimizi vurguluyoruz.
,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni