ANASAYFA / Genel / Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Buluşması
Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Buluşması
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.12.2016 00:00

Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Buluşması

20.12.2016 00:00

Öz Orman-İş'in de içinde yer aldığı, Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu, doğa ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediği etkinliklerden birisi olan 'Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Buluşması'nı, 20 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında gençlerle bir araya gelen Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, buradaki konuşmasında, sanayileşme ve tüketim çılgınlığının doğayı hızla tükettiğini belirterek, "İnsanlık, hayatımızı sürdürebilmek için vazgeçilmez bir değer olan doğayı tüketmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Oysa doğa, bizden öncekiler ve bizler gibi, bizden sonrakilerin de üzerinde hakkı olan yaşam alanımızdır." dedi.

Aslan, doğayı tüketme yarışına karşı yürütülen çalışmaların, yakın zamana kadar 'akıntıya karşı kürek çekmek' gibi algılandığını, ancak gelinen noktada doğayı koruma ve sahiplenme konusunda ciddi bir farkındalık ve bilinç oluştuğunu ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öz Orman-İş Sendikası, Türkiye'nin doğasına, ormanına, havasına, suyuna ve tarımına hizmet eden 'doğa emekçilerinin' örgütüdür. Taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle, doğaya hizmet etmeye ve aynı hizmeti yürütenlerde 'birlikte yürümeye' özen gösteriyoruz. Bu niyetimizle, geçtiğimiz sene Türkiye'de yapılan, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele 12. Konferansına etkin katılım gösterdik. Konferans kapsamında, gerek sendika olarak münferiden, gerekse bizimle aynı hedefleri paylaşan diğer sivil toplum örgütlerimizle birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Gururla belirtmek isterim ki, Öz Orman-İş, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Konferansları için Türkiye'den akredite olan tek sendikadır. Bu sıfatımızla, Çölleşmeyle Mücadele Konferanslarına, bundan sonra da elimizden geldiği kadar katkı sunmaya devam edeceğiz."

Genel Başkan Settar Aslan, Öz Orman-İş'in ülkemizdeki doğayı iyileştirmeye ve korumaya yönelik sivil toplum faaliyetlerine etkin katılımı sürdüreceğini anlatarak, 'Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu' faaliyetlerinin de, çevre ve doğa bilincinin yerleşmesi ve gelişmesi noktasında başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Gençlik Buluşması'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı da bir konuşma yaparak, Türkiye'de erozyon ve toprak bozulumuna karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte, Prof. Dr. Tuncay Neyişçi ve Prof. Dr. Orhan Doğan da iklim değişimi ve toprağın bozulması konusunda gençleri bilgilendiren birer sunum yaptı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni