ANASAYFA / Genel / DÜNYA SENDİKALARI ANKARA’DA BULUŞUYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.02.2017 00:00

DÜNYA SENDİKALARI ANKARA’DA BULUŞUYOR

24.02.2017 00:00

Öz Orman-İş Sendikası'nın düzenlediği '15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç' konulu Uluslararası Demokrasi Kongresi, 2-4 Mart 2017'de Ankara'da yapılıyor. Kongreye, 50'ye yakın ülkeden 150 kadar sendika yöneticisi katılıyor.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Demokrasi Kongresi hakkında medyayı bilgilendirdi. Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da 'uçurumun kenarından döndüğünü' hatırlatan Aslan, "Bizler de dâhil olmak üzere, milletin tüm fertleri, asker üniforması giyinmiş teröristlerin Türkiye'yi işgal girişimlerine direndi ve kazandı. Medyamız da, 15 Temmuz'da demokrasi sınavını başarıyla verdi. Bundan dolayı tüm gazete ve televizyonlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

15 Temmuz'da yaşanan gerçeklerin, yurtdışındaki FETÖ terör örgütü uzantılarınca tersyüz edilerek anlatıldığını ve Türkiye aleyhine bir kara propaganda yürütüldüğünü anlatan Settar Aslan, şunları söyledi:

"15 Temmuz gerçeklerini tüm dünyaya doğru şekilde anlatmak üzere, hepimize görev düşmektedir. Bir sivil toplum örgütü olarak, Türk Demokrasisine ve özgürlüklerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu bilinçle, 15 Temmuz'da yaşananları, farklı ülkelerdeki dengimiz olan sendikaların yöneticilerine anlatmaya karar verdik. 'Uluslararası Demokrasi Kongresi'ne, tüm dünyadan, partnerimiz olan sendikaları davet ettik. Şu ana kadar 50 civarındaki ülkeden 150 sendika yöneticisi, katılımını teyit etti. Bunların büyük çoğunluğu sendika ve konfederasyon başkanlarından oluşmaktadır. Kongrenin, Sayın Başbakanımızın açılışını yapacağı ilk gün oturumuna, 3 bini aşkın orman ve tarım emekçimiz de iştirak edecektir. Kongrenin 2. ve 3. günlerindeki panel oturumlarında ise, 15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi 'Demokrasi ve Darbeler', '15 Temmuz ve Medya', 'Darbeler ve Ekonomiye Etkileri' ve 'Sendikalar ve Darbeler' başlıkları altında, yerli ve uluslararası katılımcılarla ele alınacaktır."

'15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç' konulu Uluslararası Demokrasi Kongresi'nin 3 ve 4 Mart günlerinde yapılacak panel oturumlarında, 30'dan fazla yerli ve yabancı siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisi sunum yapacak.