ANASAYFA / Genel / BAKÜ’DE ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.04.2017 00:00

BAKÜ’DE ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

13.04.2017 00:00

Moskova Bağımsız Devletler Topluluğu Orman İşçileri Sendikaları Federasyonu'nun Başkanlar Kurulu Toplantısı, 5-6 Nisan 2017 tarihlerinde Azerbaycan Ekoloji ve Tarım İşçileri Sendikası'nın ev sahipliğiyle Bakü'de yapıldı.

Öz Orman-İş'i temsilen Genel Başkan Settar Aslan ve Genel Malî Sekreter Ali Bilgin'in katıldığı toplantıya Öz Orman İş Sendikası, Belarus Orman İşçileri Sendikası, Kazakistan Orman İşçileri Sendikası, Moldova Orman Sendikaları Federasyonu, Ukrayna Orman İşçileri Sendikası, Tataristan Orman İşçileri Sendikası ve Azerbaycan Ekoloji ve Tarım İşçileri Sendikası yönetici ve uzmanları iştirak etti.

Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesinde, 5 Nisan 2017'de  Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu'nda (AHIK) bir buluşma gerçekleşti ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen sendikaların yöneticileri ve uzmanları birbirleriyle tanıştırıldı.

Bu arada, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Azerbaycan Milletvekili ve AHIK Genel Başkanı Settar Mehbaliyev'le bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, Türkiye-Rusya ve Orta Asya ilişkileri ile uluslararası sendikal ilişkiler ve sektörel konular üzerinde duruldu.

Yine aynı gün, Öz Orman-İş ile Moskova Bağımsız Devletler Topluluğu Orman İşçileri Sendikaları Federasyonu arasında İkili İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Moskova Bağımsız Devletler Topluluğu Orman İşçileri Sendikaları Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısında, Federasyon ile Öz Orman-İş Sendikası'nın birlikte geliştirilebileceği projeler üzerinde durularak, karşılıklı sendikal bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

Yapılan görüşmelerde, bir sonraki toplantının, 2017 Eylül ayında Öz Orman-İş'in ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, 2-4 Mart 2017 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Uluslararası Demokrasi Kongresi'ne katılarak önemli katkılarda bulunan Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva ile bir araya gelerek istişarede bulundu.