ANASAYFA / Genel / TİGEM TİS TASLAĞIMIZ HAZIR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.05.2017 00:00

TİGEM TİS TASLAĞIMIZ HAZIR

10.05.2017 00:00

Öz Orman-İş Sendikası 9. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, TİGEM TİS Taslağını hazırlama üzere 5-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara'da toplandı.

Toplantıya Genel Başkan Settar Aslan, Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Çınar ve Mustafa Çardakçı, Genel Merkez uzmanları, TİGEM işletmelerine muhatap Öz Orman-İş Şubelerinin Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra TİGEM'e bağlı işletmelerdeki işyeri sendika temsilcileri katıldı.

Başkanlar Kurulu Toplantısında, Öz Orman-İş tarafından TİGEM çalışanı üyelerimiz adına TÜHİS ile müzakereye oturulacak 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Teklif Taslağı ele alınarak, her bir maddesi ayrı ayrı şekillendirildi. Teklif maddelerinin şekillendirilmesinde, özellikle işyerlerinde sözleşmeye doğrudan muhatap olan işyeri sendika temsilcilerinin önemli katkıları oldu. Bir önceki dönem TİS'in aksayan maddeleri, eksik kalan hükümler, yanlış uygulamaya müsait olan maddeler tek tek ele alınarak, üyemiz işçilerin hak ve menfaatlerini en iyi koruyacak şekle getirilmek üzere hazırlandı.

İki gün süren ve gece yarılarına kadar yoğun müzakerelere sahne olan Başkanlar Kurulu Toplantısı neticesinde, Kamu İşveren Sendikası TÜHİS'e sunulacak olan TİGEM 3. Dönem TİS Teklifi Taslağı son şeklini aldı. Öz Orman-İş, önümüzdeki günlerde TÜHİS'e çağrı yaparak, 3. Dönem TİS müzakerelerini resmen başlatacak.