ANASAYFA / Genel / ASLAN: “ORMAN İŞÇİLİĞİ ZOR BİR İŞÇİLİK”
ASLAN: “ORMAN İŞÇİLİĞİ ZOR BİR İŞÇİLİK”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.06.2017 00:00

ASLAN: “ORMAN İŞÇİLİĞİ ZOR BİR İŞÇİLİK”

19.06.2017 00:00

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Kon TV&rsquode Ramazan ayı boyunca yayınlanan 'Keçiören Ramazan Akşamları' programına, 16 Haziran 2017 akşamı Erzurum Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur&rsquola birlikte konuk olarak, Gazeteci-Yazar Sinan Burhan&rsquoın söyleşi sorularını cevaplandırdı.

Sohbet sırasında Orman Teşkilatı emekçilerinin çalışma şartları ve bunun Ramazan ayı ile ilişkilerini değerlendiren Settar Aslan, şunları söyledi:

"Orman işçiliği zor bir işçiliktir. Çünkü zor coğrafî şartlarda çalışıyorsunuz. Gözden uzak, gönülden de bazen ırak, dağların arkalarında çalışıyorsunuz. Yangınlar, adeta bir savaş gibi oluyor. Binlerce derece sıcaklığın karşısında, yangını söndürmeye çalışıyorsunuz. Orman çalışanları, böylesine zor çalışma şartları altında hizmet verirken, ağırlıklı olarak oruçlarını da tutmaktadır. Elbette o zor şartlarda tutulan oruçların Allah katındaki karşılığı da buna göre olacaktır."

Settar Aslan, orman ve su olmayan yerde hayatın da çok zor olacağını ifade ederek, "Soluduğumuz temiz havanın, içtiğimiz temiz suyun değeri parayla ölçülemez. Bu değerlerimizi çok iyi korumamız lazım. İnsanî olarak da, İslamî olarak da böyledir. Orman emekçilerimiz, bu değerleri korumak için canla-başla mücadele ediyor. Ben ormanlarımızı korumak ve geliştirmek için çaba gösteren tüm emekçi kardeşlerimize, yangınsız, kazasız-belasız bir sezon diliyorum." dedi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni