ANASAYFA / Genel / ASLAN: “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
ASLAN: “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.07.2017 00:00

ASLAN: “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

13.07.2017 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını bildirdi.

Settar Aslan, 15 Temmuz Darbe-İşgal girişiminin ilk saatlerinden itibaren üyeleriyle birlikte bütün Türkiye'de meydanlara çıkan Öz Orman-İş'in, sonrasında 27 gün boyunca süren Demokrasi Nöbetlerinde de ön saflarda yer aldığını hatırlatarak, 15 Temmuz'daki hain girişimi küresel düzeyde anlatmak amacıyla Öz Orman-İş tarafından 2-4 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Demokrasi Kongresi'ne 38 ülkeden 150 kadar işçi lideri ve STK temsilcisinin katıldığını söyledi.

Üzerinden henüz bir yıl geçmiş olmasına rağmen, FETÖ ve destekçilerinin, 15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi gerçeklerini tersyüz etme çabasına girdiğini ifade eden Settar Aslan, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da ülkeyi ele geçirmede başarılı olamayan FETÖ ile iç ve dış destekçileri, o gün yaşanan gerçekleri çarpıtmak amacıyla küresel düzeyde çaba göstermektedir. Yürütülen kirli propaganda kısa vadede zihinleri bulandırabilir, fakat yaşanan gerçekleri değiştiremez. 15 Temmuz'u bütün bir millet olarak yaşadık. Hepimiz oradaydık ve neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kirli propagandaların fikir ortamımızı kirletmesine izin vermeyiz. Ve 15 Temmuz'da bu millete ve ülkemize yapılanları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Öz Orman-İş Sendikası'nın, 15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi gerçeklerini anlatmak amacıyla bir belgesel film hazırladığını ve bir de resim sergisi açtığını anlatan Settar Aslan, 15 Temmuz gerçeklerini sonraki nesillere aktarmak üzere, 2-4 Mart 2017 tarihli Uluslararası Demokrasi Kongresi çıktılarının bir kitap halinde bastırılacağını sözlerine ekledi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni