ANASAYFA / Genel / SİNCAN’DA ADALET NÖBETİNDEYİZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 07.08.2017 00:00

SİNCAN’DA ADALET NÖBETİNDEYİZ

07.08.2017 00:00

Sendikamız Öz Orman-İş, Sincan'da devam eden 15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi Yargılamalarını takip için oluşturulan Ankara Platformu kapsamındaki Adalet Nöbetine, konfederasyonumuz Hak-İş'in aldığı karar doğrultusunda iştirak ediyor.

Hak-İş Yönetim Kurulu, 15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi nedeniyle yargılanmaları devam eden FETÖ'cü hainlerin davalarında müdahil olma kararı almış ve bu talep mahkemeye sunulmuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 7 Ağustos 2017 günü, hainlerin yargılanmasına devam edilen Sincan Cezaevi Yerleşkesi önünde Hak-İş üyesi sendikaların başkan ve yöneticileri, hukuk müşavirleri, uzmanları ve çok sayıda üye işçilerin yanısıra 15 Temmuz şehitleri yakınları ve gazilerin katıldığı bir basın açıklaması yaptı. Aslan, devam eden yargılamaların bir an önce sonuçlanmasını ve 15 Temmuz'daki hain darbe-işgal girişimine bulaşan hain terörist katillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini bildirdi.

Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik, Genel Merkez uzmanları, Ankara Şube Başkanı Erdoğan Çubuk ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda orman ve tarım emekçimizin de iştirak ettiği Adalet Nöbeti ve basın açıklamasına katılan Hak-İş mensupları ile 15 Temmuz şehitleri yakınları ve gaziler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı.